Deprem Karadeniz'i Salladı

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki deprem, Karadeniz'i de salladı. Şuana kadar bir can kaybı yaşanmadığı bildirilirken, Giresun'da bir bina hasar gördü. 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğünde depremde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Bölgeye yardım yağarken, ekiplerde sevkedildi. 10 ili etkileyen deprem, Karadeniz bölgesinide salladı. Bir can kaybı yaşanmadığı bildirilirken, Giresun'da bir bina hasar gördü.

ORDU'DA VATANDAŞLAR 
SOKAKLARA ÇIKTI 

Şiddetli deprem Ordu ve ilçelerinde de hissedilirken, vatandaşlar panik yaşadı. Depremi hisseden vatandaşlar sokaklara çıkarken, eğitim kurumlarındaki öğrenciler de okul bahçelerine çıkartıldı.   Öte yandan Ordu'da da hissedilen depremin ardından trafikte yoğunluk yaşandı. 

ÇORUM'DA OKULLAR 
TAHLİYE EDİLDİ 

7.6 büyüklüğündeki deprem, Çorum merkez ve tüm ilçelerinde hissedildi. Depremin ardından kent merkezi ve ilçelerde bulunan vatandaşlar panik halinde kendilerini sokağa attı. Yaşanan deprem kentte paniğe neden olurken, depreme derste yakalanan çocuklar okullardan tahliye edildi, vatandaşlar ise evlerini terk ederek kent meydanı ve parklara toplandı. 

GİRESUN'DA BİR 
BİNA HASAR GÖRDÜ 

Giresun'da da hissedilen depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, bir binada hasar meydana geldi. Giresun Osmaniye Mahallesi Sinema Caddesi'nde bulunan 5 katlı Doğan Apartmanı'nın iç kısmında çatlaklar oluştu. AFAD, belediye ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiği bina boşaltılırken, polis bina çevresinde güvenlik önlemi aldı. 

AMASYA VALİLİĞİ:
HASAR GÖREN BİNA YOK 

                         
Amasya Valiliği, merkez üssü Kahramanmaraş olan depreme ilişkin açıklama yaptı. “Amasya ili genelinde depremden etkilenen herhangi bir yer bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi. Başta AFAD olmak üzere Amasya Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Sağlık Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinden ekipler ile gerekli araç ve ekipmanların bölgeye sevk edildiği bildirildi. 

İHA 

Ordu'da okullar tahliye edildi 

Ordu'da şiddetli hissedilen deprem sonrası vatandaşlar sokaklara döküldü, veliler çocuklarını okullardan aldı. 


Çorum'da panik 

Çorum'da hissedilen deprem sonrası vatandaşlar sokaklara döküldü. Su dolu bir havuzun taşma anı kameralara yansıdı. 

Giresun'da bir bina hasar gördü 

Giresun'da hissedilen depremde bir bina hasar gördü. Bina tahliye edildi.