Depremzedeler İçin Mefruşat Ürünleri Hazırlıyorlar 

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde gönüllü kadınlar, 'asrın felaketi' olarak nitelenen 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği bölge için mefruşat ürünleri hazırlıyor.

Bafra Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ile AFAD koordinasyonunda kırsal Dedeli Mahallesi'nde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma başlatıldı. Bafra HEM Müdürü Hacı Avcı, kırsalda kursları yaygınlaştırdıklarını, talep eden kursiyerlere usta öğretici göndererek üretim yapıldığını söyledi.

Bu kapsamda Dedeli Mahallesi'nde bulunan kursta da depremzedeler için üretim yaptıklarını belirten Avcı, "Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa, kalanlara sabır diliyorum. Depremzedeler için nevresim takımı, yorgan, yastık gibi mefruşatla alakalı ürünler üretiyoruz. Bunları deprem bölgesine göndereceğiz." dedi.

Gönüllü kadınlar, 'asrın felaketi' olarak nitelenen 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği bölge için mefruşat ürünleri hazırlıyor.

'EVDE OTURMAK 
İSTEMEDİK'

Usta öğretici Hatice Karagüzel de deprem felaketi nedeniyle çok üzüldüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu üzüntümüzü evde oturarak, çaresizce beklemek istemedik. İnşallah bundan sonra da bizlere fırsat verildiğinde çalışmalarına devam edeceğiz."

AA