Depremzedelere Eşya Yardımı

TAKİP ET

Depremden dolayı evi yıkılan ve Samsun'a gelmek zorunda kalan afetzedeler, İlkadım'da yardımseverlerin desteği ile evlerde konaklıyor. İlkadım Belediyesi, depremzede ailelere eşya yardımı yaparak, evlerini sıcak yuvaya dönüştürüyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 kentte can kayıpları ve büyük yıkımlara neden olan depremlerin ardından pek çok farklı kentten İlkadım'a depremzedeler gelmeye başladı.

İlkadım Kaymakamlığı, İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü ve Kadın Koordinasyon Merkezi koordinesinde yürütülen çalışmalar neticesinde depremzedelerin barınma ihtiyaçları karşılanıyor.

Muhtarlar, mahalle sakinleri ve sivil toplum örgütlerince depremzede ailelerin eşya ve giyim gibi acil ihtiyaçları Hayır Çarşısı'na bildiriliyor. Hayırsever vatandaşların destekleriyle toplanan yardımlar, depremzede aileler tespit edildikten hemen sonra evde ihtiyaç duyulan eşyalar teslim ediliyor. Depremzedeler, sıcacık yuvaya kavuşturuluyor.

DEPREMZEDELERE 
KAPIMIZ AÇIK

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesi Kahramanmaraş'ta yaraları sarmak için gece gündüz demeden tüm araç, gereç, ekipman ve personel desteğiyle sahada olduklarını söyledi. 

Başkan Demirtaş, "Bu zor günleri birlik ve dayanışma içerisinde atlatacağız. Depremzede ailelere kapımız sonuna kadar açık. Kadın Koordinasyon Merkezi gönüllülerimiz, deprem mağduriyetiyle ilçemizde misafir ettiğimiz ailelerimizin tüm acil ihtiyaçlarını karşılıyor. Depremzede kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.

YARDIMLAR 
ADRESİNE ULAŞTI

Deprem sürecinde giden yardım araçlarının hemşehrilerimizin gönlünden geçtiği gibi hakkıyla yerine ulaştırıldığına da dikkat çeken Başkan Necattin Demirtaş, şöyle konuştu; "Gönlünün zenginliğini depremzedeler için paylaşanlara, emektar kadınlarımıza, kocaman yürekli çocuklara, az çok demeden bu da benden olsun diyip seferber olan herkese maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Devlet millet el ele bu süreci birlikte atlatacağız, yaraları birlikte saracağız."

Selçuk KAYA

Kadın Koordinasyon Merkezi'nce depremzede aileler tespit edildikten hemen sonra evde ihtiyaç duyulan eşyalar teslim ediliyor. Depremzedeler, sıcacık yuvaya kavuşturuluyor.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş