Destici aracı oldu sorun çözüldü

TAKİP ET

Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Musa Bala'nın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye aktardığı servis araçlarında yaşanan sorun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktarılan talep sonrası yönetmelik değişikliği ile çözüldü.

Samsun Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Musa Bala, okul servislerinde yaşanan sorunu Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'ye aktarmıştı. Destici, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktardı. Sorun yönetmelik değişikliği ile çözüldü. 

Buna göre eğitim-öğretim yılı açılışına az bir zaman kala Okul Servis Araçları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile koltuk sensörü, 3 nokta emniyet kemeri, iç ve dış kamera, şeffaf cam şartları ilerleyen yıllara ertelendi. Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Musa Bala, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. 

BALA'DAN AÇIKLAMA 

Bala, "Yeni yönetmelik değişikliği ile koltuk sensörü, 3 nokta emniyet kemeri iç mekanı gösteren beyaz cam uygulamaları, 2017 model araçlar için 01.07.2024  tarihine, 2016 model araçlar için 01.07.2025 tarihine, 2015 ve öncesi model araçlarda 01.07.2026 tarihine kadar aranmayacaktır. Şu an muayene için bekleyen servis araçlarımız muayenelerini yaptırabilirler "açıklamasını yaptı.  İsmail AKDUMAN