Dilan ve Engin Polat Soruşturması Tamamlandı! İşte İstenen Cezalar

TAKİP ET

Fenomen çift Dilan ve Engin Polat'ın komşularıyla yaşadığı kavga sonucu tutuklanmalarının ardından yürütülen soruşturma sona erdi. İstanbul Çekmeköy'de gerçekleşen olayda çiftin, komşularına yönelik saldırıları iddianameye yansıdı. İşte, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talep ettiği cezalar...

İstanbul Çekmeköy'de ikamet eden fenomen çift Dilan Polat ve Engin Polat, 2 Haziran 2023 tarihinde komşularıyla yaşadıkları kavga nedeniyle tutuklanmıştı. Soruşturma sona erdi ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, çiftin yaşadığı olayın detaylarını ortaya koydu.

Olay, Engin Polat'ın doğumgünü kutlaması sırasında misafirlerin park sorunuyla başladı. Doğumgününe gelen bir misafirin çocuğunun rahatsızlanması üzerine çıkış yapamayan çift, komşuları Metin S.A.'dan yardım istedi. Ancak talepleri karşılık bulmadı ve olaylar kontrolden çıktı.

Şüpheli Engin Polat'ın Metin S.A.'nın evine zorla girdiği, eşiyle tartıştığı ve küfürlere başvurduğu belirtildi. Dilan Polat'ın da olaya müdahil olduğu ve Metin S.A.'ya yönelik şiddet uyguladığı iddia edildi. Adli Tıp Kurumu raporuna göre, Metin S.A.'nın hafif şekilde yaralandığı tespit edildi.

Uzlaştırma sağlanamayan olay sonrasında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat hakkında 'Hakaret', 'Basit yaralama' ve 'Tehdit' suçlarından 8 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep etti. Engin Polat ise 'Hakaret', 'Basit yaralama', 'Tehdit' ve 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle karşı karşıya.

Çiftin mahkemede nasıl bir savunma yapacakları ve mahkeme sürecinin nasıl ilerleyeceği merak konusu.

dava engin polat dilan polat mahkeme karar istanbul magazin