Dışişleri Bakanlığı'ndan Rusya-Ukrayna Savaşı'nın 2. Yılına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Dışişleri Bakanlığı, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın 2. yılı dolayısıyla yapılan açıklamada, Ukrayna'nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğü temelinde adil ve kalıcı bir çözüme ulaşma çabalarının devam edeceğini belirtti. Açıklamada, diplomatik süreci yeniden canlandırmaya yönelik umutların olduğu vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın 2. yılına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, çatışmaların Ukrayna üzerindeki olumsuz etkilerinin büyüdüğüne dikkat çekti. Açıklamada, bölgesel ve küresel düzeydeki olumsuz sonuçların derinleştiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ukrayna'daki savaşın 2. yılı geride bırakılırken, çatışmaların Ukrayna üzerindeki yıkıcı etkisi büyümüş, bölgesel ve küresel düzeydeki olumsuz sonuçlar derinleşmiştir. Diplomatik süreci yeniden canlandırmaya imkan verecek koşulların en nihayetinde ortaya çıkacağına inanıyoruz."

Ayrıca, açıklamada, "Ukrayna'nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğü temelinde, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasına yönelik çabalarımızı devam ettireceğiz." vurgusu yapıldı. Bu doğrultuda taraflara yönelik gerekli telkinlerin sürdürüldüğü belirtildi.

Türkiye Dışişleri bakanlığı açıklama Rusya Ukrayna Savaş