Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İbadetler Daha İyi İnsan Yapmanın Vasıtasıdır

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Samsun'da düzenlenen "Sabah Namazı Buluşması" etkinliğinde yaptığı konuşmada, ibadetlerin şükür ifadesi olduğunu ve insanları daha iyi Müslüman ve daha iyi insan yapmanın aracı olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Samsun'da gerçekleştirilen "Sabah Namazı Buluşması" etkinliğinde katılımcılara hitap ederek, ibadetlerin önemine dikkat çekti. Erbaş, şükür ifadesi olarak ibadetlerin, insanları daha iyi Müslüman ve daha iyi insan yapmanın bir aracı olduğunu belirtti.

Namazın ardından cemaate seslenen Başkan Erbaş, Kur'an'da sabredenlere müjdelerin verildiğini vurgulayarak, sabrın musibetlere karşı gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, aileye namazın emredildiğini hatırlatarak, birlikte Allah'ın mağfiretine yönelmeyi ve cennete ulaşmayı dileğinde bulundu.

Erbaş, nefsin eğitiminin ibadetlerle mümkün olduğunu ve namazın kötülüklerden koruyan bir etkisi olduğunu belirtti. "Namazımız her türlü kötülükten, hatadan bizi uzaklaştırır" diyen Erbaş, ibadetlerin şükran ifadesi olduğunu ve insanları daha iyi Müslüman ve daha iyi insan yapmanın aracı olduğunu vurguladı.

Konuşmasının ardından Erbaş, Mehmetçik ve Filistinliler için dua etti. Dünyanın çeşitli yerlerinde mağdur durumda olan kardeşlerimiz için yardım talep eden Başkan Erbaş, huzur, birlik, beraberlik ve devletin güvenliği için dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, etkinliğin ardından Samsun Valisi Orhan Tavlı ve İl Müftüsü Seyfullah Çakır ile birlikte 75. Yıl Camii altında bulunan Diyanet Gençlik Merkezi'ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

samsun diyanet işleri başkanı ali erbaş ibadet cami sabah namazı