Diyet Gıdası Alarmı: Onlarca Kişi Hastaneye Kaldırıldı

TAKİP ET

Japonya'da takviye diyet gıdası olan "beni-koji"yi tüketen 100'den fazla kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı, ürünü tüketenlerden iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı ve ölüm sebebinin araştırıldığını duyurdu.

Kobayashi Pharmaceutical Co. firması tarafından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji"yi tüketen 100'den fazla kişi hastaneye başvurdu, çoğunlukla böbrek rahatsızlıkları yaşadı. Firma, ülke genelinde çeşitli bölgelerde satılan bu ürünün piyasadan toplatılmasına karar verdi.

Hayatını kaybedenlerden birinin, Nisan 2021 ile Şubat 2024 arasında bu ürünü tükettiği belirlendi. Sağlık Bakanlığı, markanın ürün kategorisindeki yaklaşık 6 bin mamulün "sağlığa zararına yönelik" acil denetimler yapılacağını duyurdu.

Resmi Kyodo ajansı, 2023 yılında firmanın 18,5 ton "beni-koji" içerikli ürün ürettiğini ve bunun 16,1 tonunu 50'den fazla firmaya sattığını aktardı. Bu gelişmelerin ardından yetkililer, benzer ürünleri kullanan vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulundu.

japonya Japonyada takviye diyet gıdası beni-koji Kobayashi Pharmaceutical Co. firması açıklama 2023 2024 sağlık dünya samsun haber gündem haber