Doğu Anadolu'da Kar Yağışı: Erzurum, Kars ve Ardahan Beyaza Büründü

TAKİP ET

Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün akşam aralıklarla başlayan karla karışık yağmur, gece boyunca kara dönüştü, Erzurum, Kars ve Ardahan şehirleri beyaza büründü.

Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı sonrasında Erzurum'da belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarına hemen başladı. Şehir, bembeyaz bir örtüyle kaplanarak kışın güzelliklerini ortaya koydu.

Kars'ta Kar Yağışı Ulaşımı Olumsuz Etkiledi

Kars'ta dün başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı, şehir merkezini beyaza bürüdü. Kars-Digor kara yolunda yaşanan güçlükler nedeniyle sürücüler ilerlemede zorluk yaşadı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolları temizleme çalışmalarına başladı.

Sarıkamış'ta Kar Kalınlığı 165 Santimetreye Ulaştı

Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı sonucunda ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde ise 165 santimetreye ulaştı. Ağaçlar, bitkiler ve bina çatıları karla kaplanırken, bölgede yiyecek arayan tilkilerin görüntüleri dikkat çekti.

Van, Hakkari ve Bitlis'te Ulaşım Sorunları

Van, Hakkari ve Bitlis illerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşım sorunları yaşanıyor. Toplamda 393 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Bölgedeki vatandaşlar ve yetkililer, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı, bölge genelinde beyaz bir örtü oluşturarak kış manzaralarını yaşamın içine taşıdı.

doğu anadolu kar yağışı erzurum kars ardahan kar yağışı mart ayı çevre enerji doğa iklim samsunhaber gündem haber