Dolandırıcı, 'Sahte Polis' Kılığına Girip 300 Bin TL Dolandırdı

TAKİP ET

Samsun'da bir kişiyi telefonla arayarak kendisini 'polis-savcı' olarak tanıtan ve 300 bin TL değerinde altın ve para alıp kaçan dolandırıcı, gerçek polis tarafından yakalandı.

Olay, 17 Nisan Çarşamba günü İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi'nde meydana geldi. Müşteki H.I.K., telefon üzerinden kendisini polis-savcı olarak tanıtan şahsın, "Kimlik bilgileriniz suçta kullanıldı, şüphelilere operasyon yapacağız" şeklindeki ifadelerine inandı ve ikametine gelen şahsa 300 bin TL değerinde altın ve parasını elden teslim etti. Ancak daha sonra dolandırıldığını anlayan H.I.K., polise başvurdu.

Samsun polisi, ihbar üzerine harekete geçerek 300 bin TL'lik dolandırıcı şüphelisi S.A.'yı(28) İlkadım ilçesinde yakaladı. Şahsın üst aramasında 9 adet bilezik, 14 adet yüzük, 9 adet kolye ucu, 7 adet küpe, 4 adet bileklik, 27 adet saat, bin 175 Türk Lirası ve 195 Arabistan Riyali ele geçirildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan S.A. hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan soruşturma başlatıldı.

samsun dolandırıcı sahte polis kılığına giren dolandırıcı 300 bin tl dolandırdı yakalanma asayiş samsun haber gündem haber