Doların Rekor Kırmasının Ardından Bakan Şimşek'ten Açıklama

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'nin uzun vadeli döviz borç notunu B'den B+'ya yükseltmesi sonrasında açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek'in dikkat çeken açıklamalarından biri, döviz kurlarındaki dalgalanmanın geçici olduğu yönündeydi.

Bakan Şimşek, "Döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmanın geçici olduğu değerlendirilmelidir. TCMB, elindeki tüm araçları kullanarak enflasyon beklentilerini sabitleme kararlılığındadır" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Fitch Ratings'in Türkiye'nin notunu yükseltmesini Türkiye'nin sağlam ekonomi politikalarının gücünü yansıtan bir gelişme olarak değerlendiren Bakan Şimşek, ekonomideki sağlam politikaların sürdürülmeye devam edeceğini belirtti. Fiyat istikrarının birinci öncelikleri olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, büyüme, cari açık ve mali sağlık gibi konularda da önemli açıklamalarda bulundu.

Bu açıklamaların yanı sıra, dolar/TL kurunun seçim öncesinde artış göstererek 32 lira seviyelerine ulaştığı da belirtilerek, Bakan Şimşek'in döviz piyasasındaki dalgalanmanın geçici olduğu yönündeki açıklamalarının ekonomik aktörler üzerindeki etkisi merak konusu oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dolar dolar rekor açıklama ekonomi samsunhaber sondakikahaber haber gündem