Dondurucu soğukta elektriksiz kaldık!

TAKİP ET

Samsunlular; dondurucu soğukta uzun süreli elektrik kesintileri nedeniyle kombisini çalıştıramaz oldu, YEDAŞ'a tepkiler çığ gibi büyüdü. YEDAŞ, sürekli aynı bilgilendirme mesajını paylaştı

Samsunlular, en sert kış günlerini yaşadığı bugünlerde adeta 'beyaz esaretin' arkasında bıraktığı enkazla mücadele ediyor. Samsun-Havza-Kavak arasında uzun kuyruklar oluşurken, vatandaşlar saatlerce dondurucu soğukta mağdur oldu.

Sosyal medya hesaplarından Samsun Valiliği ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne 'acil ihtiyaçlar' konusunda çağrıda bulunan vatandaşlar, yerel medya kuruluşlarının da iletişim hatlarını kullanarak sesini duyurmaya çalıştı. 

YEDAŞ'A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
Kar yağışının düştüğü ilk andan itibaren özellikle kırsal bölgelerde büyük çapta elektrik kesintileri meydana geldi. Bazı elektrik dağıtım hatları kar yükünden dolayı yıkıldı. Vatandaşlar, YEDAŞ'ın 186 nolu Arıza Hattı'na çok sayıda çağrı bıraktı. Kar yağışının şehir merkezinde de kendisini göstermesi üzerine mahallelerde uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı. Zaman zaman bu kesintiler yaklaşık 20 saat sürdü.

Dondurucu soğukta evlerinde elektriksiz kalan vatandaşlar, YEDAŞ'a ulaşamamaktan dert yandı. Çocuklarının üşüdüğünü, kombi açamadıklarını belirten Samsunlular, elektriksiz soğukta mahsur kaldıklarını öne sürdü. Sosyal medyada YEDAŞ'a yönelik tepki mesajları dikkat çekti.

YEDAŞ'TAN SÜREKLİ AYNI MESAJI GÖNDERDİ
YEDAŞ ise gelen tepkilere cevap olarak hem sosyal medyadan hem de cep telefonlarına aynı mesajı gönderdi. Açıklamada; "Değerli Müşterimiz, bölgemizde yaşanan yoğun hava muhalefeti sebebiyle şebekemizde elektrik kesintileri meydana gelebilmektedir. Yoğun hava muhalefetine rağmen tüm ekiplerimiz sahada gerekli müdahaleleri sağlamaktadır. Bu süreçte gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz." denildi.

 

Samsun'da günlerdir süren dondurucu soğukta evlerinde elektriksiz kalan vatandaşlar, YEDAŞ'a ulaşamamaktan dert yandı. İşte sosyal medyadan YEDAŞ'a yönelik tepki mesajları....

YEDAŞ, gelen tepkilere cevap olarak hem sosyal medyadan hem de cep telefonlarına aynı mesajı gönderdi.

Haber: N. Alper CABBAR