Dört Yerde Yeniden Sandık Heyecanı!

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı kararla, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 2 ilçe ile 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar verildi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) itiraz başvurularını değerlendirmeye devam ettiği süreçte, bugüne kadar 2 ilçe ve 2 beldede seçimlerin yenilenmesi kararlaştırıldı. Yenileme kararı alınan bölgeler arasında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne ve Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesi bulunuyor.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yaşanan gelişmeler ve yapılan itirazlar sonucunda, YSK tarafından yenileme kararı alınan bölgelerde seçimlerin 2 Haziran'da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Pınarbaşı: Pınarbaşı ilçesinde, MHP'nin adayı Menduh Uzunluoğlu ve CHP'nin adayı Deniz Yağan arasındaki oy farkı ve mühürsüz oy torbaları nedeniyle seçimlerin yenilenmesine karar verildi.

Hilvan: Hilvan ilçesinde, DEM Parti'nin adayı Serdan Paydaş ve AKP'nin adayı Ali Bayık arasındaki seçim sonuçlarındaki tartışmalar ve oy yakma iddiaları sonrası seçimlerin yenilenmesine karar verildi.

Bu gelişmeler, Türkiye'nin birçok il ve ilçesindeki seçim sürecinin sonuçları ve yaşanan olaylarla yakından takip edildiğini gösteriyor. Yeniden yapılacak seçimler öncesinde, ilgili bölgelerdeki siyasi atmosferin ve seçmenin nabzı merakla bekleniyor.