DP'li Cemal Enginyurt Samsun'da esti gürledi

TAKİP ET

Samsun'da Demokrat Parti'nin iftar yemeğinde söz alan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "6'lı masada bizimle hareket eden biri var doğrudur. O'nun adı da 19 Mayıs'ta Samsun'dan güneş gibi doğan sarı saçlı mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Samsun'da partisinin Yelken Kulüp'te verdiği iftar organizasyonunda konuştu. Ozan Arif'in, "Zulümle geçemez gemi denizi, batırmazsak bize yazıklar olsun. Suçsuz yattığımız zindanda sizi, yatırmazsak bize yazıklar olsun." şiiriyle konuşmaya başlayan Cemal Enginyurt, sert konuştu.

DP Milletvekili Cemal Enginyurt, "Kadınlara sürtük diyenlere ceza vermeyipte, ahmak diyene ceza verenden hesap sormazsak bize yazıklar olsun. Baklava çalan çocuğu zindanlara atıp da, çadır satanlardan kan satanlardan hesap sormazsak bize yazıklar olsun" dedi.

Cemal Enginyurt, "Esas birlikteliğimizin sebebi 'Sana Söz Yine Bahar Gelecek' dediğimiz için buradayız. Kadınlarımıza söz verdik. Ölümüne yanınızdayız, bu kanunu kimse değiştiremeyecek. Gençlerimize söz verdik, yarının Türkiyesi'nde insan gibi yaşayacaksanız. Memleketin gençlerini hor görenlerin karşısında; 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere hediye ettiği 19 Mayıs Bayramı'nda gençleri yeniden ayağa kaldıracağız" diye konuştu.

HÜDAPAR'I HEDEF ALDI

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, şöyle konuştu; "21 yıldır öyle bir korku yarattılar, öyle bir baskı düzeni kurdular ki; hergün tehdit dili, hergün hakaret dili. Hasret kaldık tatlı bir dile. Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başlamak üzere 6 lidere en ağır hakaretleri ediyor. Yetmedi, hanımefendi olan İYİ Parti Genel Başkanı kadın olan Meral Akşener'i tehdit ediyor. Hergün altılı masaya hakaret ediyor. Diyor ki; bu masada PKK var. Bu masada HDP var diyor. Kendi masasına kimi aldı? HÜDAPAR'ı. HÜDAPAR kim? HÜDAPAR Hizbullah'ı terör örgütü olarak görmüyor, desteklemiyormuş. Hadi oradan. HÜDAPAR ne diyor? Anayasadan; 'Türklük ismini kaldıracağız' diyor. 'Türkiye Cumhuriyeti demeyeceğiz' diyor. 'Türk bayrağı denilmesinden rahatsız oluyorum' diyor. Atatürk ve arkadaşlarının ismi 'devlet dairelerinden, okullardan, sokaklardan kaldırılsın' diyor. 'Millet İttifakı koministlerden, ataistlerden, PKK'lılardan, FETÖ'cülerden, vatan hainlerinden oluşuyor' diyor. Bu masadan PKK'lı da çıkmaz, FETÖ'cü de çıkmaz. Bu masanın arkasında biri var doğrudur. Bizimle hareket eden biri var doğrudur. O'nun adı da 19 Mayıs'ta Samsun'dan güneş gibi doğan sarı saçlı mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk'tür."

BASKIYLA BİZİ KİMSE SUSTURAMAZ

Enginyurt, "Bu seçim sağcılık solculuk seçimi değil. Bu seçim parti seçimi değil. Bu seçim 'keşke yunan kazansaydı' diyen vatan hainleriyle, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarının seçimi. Bu seçim Cumhuriyet'ten intikam almak isteyenlerle, Cumhuriyet'in seçimi. 41 yılık ülkücü Türk milliyetçisiyim. Sola karşı mücadele verdim. Burada ülkücüler var. Biz; Millet İttifakı dediysek bunun yegane sebebi Mustafa Kemal Atatürk'ün; 'Vatan mevzu bahisse gerisi teferruattır' dediği için buradayız. Öyle korku diliyle bizi kimse korkutamaz. Baskıyla bizi kimse susturamaz" ifadelerini kullandı.

DP'li Enginyurt, "Emekli kan ağlıyor, staj ve çıraklık mağdurları kan ağlıyor. Bağkur esnafı kan ağlıyor. Memur, işçi perişan. Sokak kan ağlıyor" dedi.

21 YIL SONRA ÖNDE BAŞLIYORUZ

"Milleti İttifakı; Allah'a yemin olsun ki; bu memleketin tek bir çakıl taşını kimseye verdirmeyecek ve bu ülkeyi böldürmeyecek, parçalattırmayacaktır" diyen Cemal Enginyurt, sözlerine şöyle devam etti; "Dertleri Kemal Kılıçdaroğlu. Ne oldu, hani Kılıçdaroğlu aday olunca kazanıyordunuz? Kılıçdaroğlu en zayıf adaydı? Ne diyorlar, 'aman efendim dikkat edin Kemal beyi aday yaparsanız kazanamazsanız.' Oy verecekmisin, yok ben vermem.' Niye söylüyordu bunu? Kemal bey aday olmasın diye. Çünkü biliyorlardı ki; Kemal bey aday olursa, hiç kimse ona çaldı diyemeyecek, soydu diyemeyecek, memleketi satacak diyemeyecek. Ve gençlerin dedesi olarak, akranlarının kardeşi olarak, amca olarak, abi olarak kemal Kılıçdaroğlu öne çıktıktan sonra kudurmaya başladılar. Bizi dinleyen herkes şunu iyi bilsin, 21 yıl sonra ilk defa yarışa önce başadık. Ne diyorlardı, yendik de yendik. Sırası geldi yeneceğiz Allah'ın izniyle."

'14 MAYIS'TA HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ'

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, konuşmasını şöyle tamamladı; "Sizlere diyorum ki; bu samimiyetsizlere karşı bir olalım, iri olalım, diri olalım. Çünkü bunlar her türlü iftirayı atacaklar. Gültekin Uysal, Meral Akşener, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve benimde olduğum sofrayı paylaşmışlar; burası 'kurtlar sofrası' diyor. Kurtlar sofrasında oturmak bizim için şereftir. Kurtlar birbirinin kuyusunu kazmaz, çakallık yapmazsan. Allah bizi çakal sofrasında olmayı nasip etmesin. Allah Cumhuriyet düşmanlarıyla aynı sofrada olmayı nasip etmesin. Allah Mustafa Kemal Atatürk düşmanlarıyla aynı masada oturmayı nasip etmesin. Bu sofra; 'Halil İbrahim Sofrası, bereket sofrası' dedi ya Kemal Kılıçdaroğlu, 'sana söz' diye her birimiz söz vereceğiz. İnşallah rahmetli Celal Bayar, Adnan Menderes ve arkadaşlarının 'Yeter Söz Milletin' dediği gibi bunlara 'yeter diyeceğiz.' 14 Mayıs'ta hep birlikte kazanacağız." N. Alper CABBAR