Dudak uçuklatan faturalara YEPAŞ'tan açıklama

TAKİP ET

Yeni yılda elektriğe gelen zamlar sonrası vatandaşlar, kapılarına bırakılan faturaları görünce tepkilerini dile getirdi. Dudak uçuklatan faturalara YEPAŞ'tan açıklama geldi: 'Aralık'taki tüketimler zamlı tarifeden faturalandırılmadı'

1 Ocak 2022'den geçerli olmak üzere elektriğe zam geldi. 'Kademeli tarife sistemi' ile birlikte elektrik faturaları iki tarifeye ayrılırken, elektrik fiyatlarına yüzde 50 ile yüzde 125 arası zam yapıldı.

Mesken aboneleri için aylık 150 kilovatsaate kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat kilovatsaat başına 1 lira 37 kuruş, aylık tüketimi 150 kilovatsaat üzeri olan mesken aboneleri için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş uygulanıyor.

Ocak ayı faturalarının yarısı zamlı tarifeden yarısı ise eski tarifeden kesildi. Ocak ayında kapısına bırakılan faturaları gören vatandaşlar tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi.

YEPAŞ'TAN AÇIKLAMA
YEPAŞ, yüksek gelen elektrik faturalarına ilişkin açıklamada bulundu. Faturaların yüzde 80'nin Aralık ayı tüketimine ait olduğunu savunan şirket, elektrik maliyetlerinin 2021 yılının başına göre yüzde 141'lik artış gösterdiğini ve bu maliyet artışının uzun bir süredir tüketicilere yansıtılmadığını öne sürdü.

MÜŞTERİLERİMİZİN İÇİ RAHAT OLSUN
YEPAŞ Genel Müdürü Arif Akşam, "Her yeni fiyat döneminde olduğu gibi fiyat artışının olduğu bu dönemde, önceki tüketimlerin de yeni fiyatlardan faturalandırıldığına ilişkin çeşitli tereddütler oluştuğu görülmektedir. Tüm tüketimlerin yeni fiyatla faturalandırılması gibi bir durum söz konusu değildir. Müşterilerimizin içi rahat olsun, Ocak ayı içerisinde çıkan faturalarında Aralık dönemine ilişkin bir tüketim söz konusu ise bu tüketimler Aralık 2021 yılı fiyatları ile hesaplanmıştır" dedi.

YEPAŞ ayrıca ortalama tüketim değerlerini fatura üzerinden veya yepas.com online işlemlerden öğrenebileceğinin altı çizildi.

Ocak ayında kapısına bırakılan faturaları gören vatandaşlar, tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi. N. Alper CABBAR