Dünyayı Kurtarmak Şimdi İletişim İşidir

TAKİP ET

Uluslararası Çevre ve İletişim Derneği Başkanı Sevda Güner, iklim değişikliğine dikkat çekilen 'Uluslararası Çevre İletişim Zirvesi'nin başarılı bir şekilde tamamlandığını ve farkındalık yaratıldığını söyledi.

Dünya, insanlar tarafından üretilen, çoğunlukla petrol, doğal gaz ve kömür gibi fosil yakıtların yakılmasından kaynaklanan emisyonlar nedeniyle ısınıyor. 

Dünya nüfusunun yarısının yaşamı tehdit altında. Ancak bu kaynaklar olmadan da insanoğlu yaşamını sürdürecek enerjiyi karşılayamıyor. Bu nedenle çevre ve iklim krizi savunucuları ile enerji, maden ve sanayi sektörü 6-7 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da düzenlenen 'Uluslararası Çevre İletişim Zirvesi’nde' buluştu. 

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI 

'Dünyayı Kurtarmak Şimdi İletişim İşidir' mottosuyla kamuoyu ile paylaşılan zirveye ev sahipliği yapan Uluslararası Çevre ve İletişim Derneği Başkanı Sevda Güner, "Geleceğin resmini birlikte çizdik. Pakistan'daki seller, yaşanan felaketler, açlık ve gıda krizinin kapıda olması, enerji krizinin ayak seslerinin duyulması. Dünya, iklim krizine çözüm arıyor. İklim savunucuları, fosil yakıt kullanımını, enerji ve maden sektörünün çalışmalarını iklim krizinin en önemli nedeni olarak görüyor. Sanayiciler ise insanoğlunun tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek için üstün bir çaba sarfettiklerini belirtiyor. Değerli akademisyen ve iş insanların katılımı ile zirveyi gerçekleştirdik. Tüm sorunları, iletişimin gücüyle çözmek adına masaya yatırdık. Amacımız üretenlerle dünyayı daha fazla korumaya çalışanlar arasında ortak bir yol oluşturmak. Çünkü insanoğlunun ihtiyaçlarını karşılamaları için başta enerji olmak üzere üretime, ihtiyaçlarını karşılayan insanoğlunun ise yaşamak için dünyaya ihtiyacı vardır "ifadelerini kullandı. 

Nazım AKPINAR 

Uluslararası Çevre ve İletişim Derneği Başkanı Sevda Güner