E-Ticaret Depolarında Verimli Depolama: Raf Sistemlerinin Önemi ve Avantajları 

TAKİP ET

E-ticaret depolarında verimli depolama yapılabilmesi için raf sistemlerinin önemi ve avantajları ortaya konulan hususların başında gelir. Raf sistemlerinin birinci avantajı ürünlerin sistemli bir şekilde organize edilmesidir. Kısıtlı bir sürede müşteriye ulaştırılması gereken ürünlerin onlarca koliye bakılmadan hızlıca gönderiminin sağlanması için bütün ürünlerin yerinin belli olması ve kolayca bulunabilmesi gerekir. Dolayısıyla doru seçilen raf sistemi iş akışını hızlandırarak zamandan tasarruf edilmesinde etkili olur.

Ürünlerin raflara yerleştirilmesi depolama alanının her köşesinin verimli kullanılmasını sağlayarak daha fazla ürün depolanmasına olanak verir. Bunun yanı sıra personellerin iş güvenliğini raf sistemleri sayesinde olumlu yönde etkiler. Raflara yerleştirilen ürünlerin kolayca taşınmasını sağlayacak şekilde kurulan raf sistemi personelin daha verimli çalışmasında önemli bir rol oynar.

Depolama sistemleri işletmenin ihtiyaçlarına yönelik özelleştirilerek tasarlanır. Özelleştirilmiş raf sistemleri işletmelerin işlevselliği ve gelişimini daha yüksek standartlara yükselten bir unsurdur. E-ticarete özel hem verimli hem de kaliteli raf sistemleri konusunda alanında uzman bir firma olan Temesist’den destek alabilirsiniz.

E-Ticaret Depolarında Depolama Alanı Optimizasyonu

E-ticaret depolarında depolama alanı optimizasyonu oldukça önem taşır. Raf sistemi kurulmadan önce söz konusu firma ile depolama alanı ve şirketin işlem hacmi üzerine bir mutabakat yapılır. Lazer gibi hassas ölçüm araçları ile depolama alanının eni ve yüksekliği hesaplanır. Böylelikle depolama sistemleri etkin ve verimli bir şekilde kullanılır.

İhtiyaca göre yeniden yapılandırılabilen rafları kullanmak depoda çalışan personellere daha fazla hareket alanı tanır. Raflara çarpmak ya da ürün taşıyan arabaların çarpışması gibi yaşanabilecek kazalar depolama alanındaki koridor açıklıkları ile önlenmiş olur.

Depolama alanının duvar yüksekliğine göre oluşturulan asma katlar boşta kalan üstteki alanların da kullanılmasına olanak tanır. Asma katlar diğer raflardan bağımsız şekilde monte edilerek de kullanılır. Aynı zamanda depolanabilecek ürünlerin özellikleri dikkate alınarak daha küçük raflar ve parçalar kullanılır. Böylelikle bütün raf sistemlerinden verim alınması beklenir.

Daha fazla stok depolamak için paletler ve palet krikoları kullanılır. Ağır ürünler bu paletler vasıtasıyla taşınarak raflara yerleştirilir. Bu şekilde personelin iş yükü azaltılmış olur. İki taşıma arabasının ve paletin geçebileceği genişlikte konumlandırılan raflar firma verimliliğini artırarak daha sağlam bir iş organizasyonuna katkı sağlar.

E-Ticaret Depo Montajı ve Yapımı İçin Firma Seçimi Nasıl Yapılır?

E-ticaret depo montajı ve yapımı için firma seçimi yapılırken bazı unsurlar dikkate alınır. Firmaların referansları kayda değer bilgi toplanılabilen kaynaklardan biridir. Firmanın internet sitesinde yer alan müşteri yorumları incelenerek önemli ölçüde fikir sahibi olunur. Bunların yanı sıra firmanın ne kadar süredir depo montajı ve yapımı konusunda çalışmalar yaptığı incelenerek firmanın uzmanlığına dair bilgi edinilmesi mümkün olur.

Firma seçimi yapılırken ele alınan kriterlerden bir diğeri depo montaj ve yapımlarının maliyetleridir. Bu alanda farklı firmalardan fiyat teklifleri alınıp bu fiyatlar karşılaştırılarak şirketin bütçesine uygun bir depolama firması seçimi yapılması olanaklıdır. Firma seçiminde her şirketin seçim yaparken dikkate aldığı faktörler birbirinden farklıdır. Kimi şirketler için deneyim, maliyet, dayanıklılık ve malzeme kalitesi önemliyken kimi şirketler için ise firmanın geçmiş referansları çok önemlidir. Eğer depolama alanı yaptırmak isteniyorsa muhakkak kurulacak sistemin kaliteli olup uzun yıllar dayanıklılığını koruması önemli hususlardan birini oluşturur. Temesist ile bu alanda üst düzey verim elde edebilirsiniz. Detaylı bilgi için firmanın uzmanlarını her zaman arayabilirsiniz. Size özel çözüm ve hizmetlerle iş sürekliliğinizi garanti altına alabilirsiniz.