EDS'de 'hız limit' karmaşası

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kentte hayata geçirdiği Akıllı Şehir projesi kapsamında ana arterlere yerleştirilen EDS'lerde 'hız limiti karmaşası' yaşanıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin kentte 224 milyon liraya hayata geçirdiği Akıllı Şehir projesi kapsamında kavşak düzenlemeleri ve trafikte sinyalizasyon işlemleri yapıldı. Sistemin bir diğer ayağı ise akıllı ceza sistemi EDS'lerde kentin ana arterlerine kuruldu. Bu ay içinde test çalışmaları yapılan ceza sisteminde hız limiti karmaşası yaşanıyor. 

HIZ LİMİTİ NE OLACAK BİLİNMİYOR 

Samsun'un 14 farklı noktasında kurulan akıllı cezası sistemi EDS'de bazı bölgelerde hız limiti 50, bazı bölgelerde 60, bazı bölgelerde 70 olması hız limitinin belirlenmesinde kafaları karıştırdı. Sistem henüz devreye alınmazken, tabelalar yerleştirilmeye başlandı ancak 'hız limiti' yazılmadı. Atatürk Bulvarı üzerinde bölgelere göre hız limitlerinin değişkenlik göstermesi nedeniyle EDS'lerin alacağı 'ortalama hız' merak ediliyor. Örneğin Valilik önü ve Gençlik Parkı güzergahında hız limiti '60 km/s', Baruthane mevkisinde ise '70 km/s' olarak gözüküyor. Yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelerde ise '50 km/s' olması Atatürk Bulvarı üzerindeki seyir halinde olan sürücülerin kafasını şimdiden karıştırmaya başladı. Hız limitinin belirlenememesi nedeniyle sistemin devreye alınmadığı öne sürüldü. Sistemi ile ilgili kapsamlı bir açıklamada yapılmadı. 

14 FARKLI NOKTAYA KURULDU 

EDS sisteminin kurulacağı 14 farklı nokta belirlendi; "Fuar Caddesi, Lise Caddesi, Hastane mevkileri (Park ihlal sistemi de devrede olacak), İncesu, Liman Kavşağı, Atatürk Bulvarı ve diğer bölgeler, Bafra ve Çakallı."

Zekeriya FIRAT