EDS'nin danışmanı Acun'un amcası çıktı

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kentte hayata geçirdiği tartışmalı 'Akıllı Şehir' projesi kapsamında kurulan EDS'lerin danışmanının Acun Ilıcalı'nın amcası Mustafa Ilıcalı olduğu öğrenildi. Atakum'dan EDS'lere tepki var.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kentte hayata geçirdiği 224 milyon lira maliyetli 'Akıllı Şehir' projesi kapsamında kentte ASELSAN'ın desteği ile trafik sinyalizasyon işlemleri, Büyükşehir Belediyesi'de kavşak düzenleme çalışmaları gerçekleştirdi. Projenin bir başka ayağı ise park, hız ve ışık ihlallerini tespit edecek olan Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) kurulumu tamamlandı. 

EDS'de 'hız limit' karmaşası - Haberine gitmek için tıkla

EDS'DE TEST 
ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 

EDS'de test çalışmaları devam ederken, hız limitinin ne olacağı ile ilgilide karmaşa sürüyor. Kentte hız koridorları bazı bölgelerde 70 ve 60, bazı bölgelerde ise 50 olarak yer alıyor. Akıllı Şehir projesinin danışmanı ise ünlü televizyoncu ve yapımcı Acun Ilıcalı'nın amcası Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı çıktı. 

ATAKUM'DAN TEPKİ 

Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini yapan Prof.Dr. Ilıcalı, AK Parti'den milletvekilide seçilmişti. EDS'ye ise Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan tepki gösterdi. 

CEZA GELİRLERİNİN 
YÜZDE 30'U BÜYÜKŞEHİR'E 

CHP'li Tekcan, EDS'de kesilen cezalardan Büyükşehir Belediyesi'ninde pay alacağını söyledi. Tekcan, "Kanun maddesi çok açık. EDS'yi Karayolları Genel Müdürlüğü yaparsa ceza gelirlerinin hepsi Karayollarına gidiyor. Ancak EDS'yi Büyükşehir Belediyesi kurarsa yüzde 30 cezalardan pay alıyor. Yüzde 70'ini de Karayolları Genel Müdürlüğü alıyor. Samsun'da Büyükşehir Belediyesi'nin alacağı yüzde 30'luk gelirin yüzde 70'ini ASELSAN  alacağına karşılık alacak. Bizler, emniyet için alınan bütün güvenlik tedbirlerine varız. İlk imzayı atanda ben olurum. Ancak gelire dayalık bu sistemlerin kurulmasını şiddetle reddediyorum "dedi. 

'SİSTEM AHLAKİ 
VE VİCDANİ DEĞİL'

EDS'nin Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerinin artırılması için kurulduğunu ileri süren CHP'li Atilla Tekcan, "Gelir için kurulan bu sistemde vatandaşa ceza kesmek ahlaki ve vicdani değil.Büyükşehir Belediyesi ilk önce iskan verirken aldığı paralarla kente otopark yapsın. Atakum Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi'ne 6 milyon lira otopark parası ödedi. Ama ilçede bir tane bile ücretsiz otopark yapılmadı. Büyükşehir Belediyesi, kentte otopark üretmek zorunda. Bu zamana kadar otopark için alınan paraların karşılığını görmek istiyor vatandaş "diye konuştu. 

BAŞKAN DEVECİ'DEN TEPKİ 

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Elektronik Denetleme Sistemi'ne (EDS) ben güvenlik açısından bakıyorum. Eğer EDS'yi kuranlar kasalarına koyacakları paraya bakıyorsa bence işe yanlış başlanmış ve yanlış devam edecek demektir. Ben daha önce bunu Atakum Belediye Meclisi'ne getirdim. Büyükşehir bize bu konuda  sormuyor "ifadelerini kullandı. 

Zekeriya FIRAT