EFT- Havale işlemleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler

TAKİP ET

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, havale ve EFT işlemleri yaparken tüketicilerin dikkat etmesi gereken konuları vurgulayarak, "Açıklama kısmına detaylı bilgi yazılmalı. Aksi halde, uyuşmazlık durumunda tüketiciler sorun yaşayabilir" dedi.

Kılıç, bankacılık sistemi üzerinden yapılan para transferlerinde yaşanabilecek sorunlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Mobil bankacılığın yaygınlaşmasıyla havale ve EFT işlemlerinde ciddi artışlar yaşandığını belirten Kılıç, Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre 2023'te günlük ortalama 12 milyon EFT ve 10 milyon havale işlemi gerçekleştirildiğini ifade etti.

Para transferi yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Kılıç, alıcının IBAN numarası ve adının doğru yazıldığının kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, havale veya EFT işlemi yaparken açıklama kısmına alıcının kim olduğu ve işlemin amacı hakkında detaylı bilgi yazılması gerektiğini vurguladı. Kılıç, bu bilgilerin doğru yazılmamasının tüketicilere baş ağrısı yaşatabileceğine dikkat çekti.

Özellikle kira ödemeleri ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde açıklama kısmının büyük önem taşıdığını belirten Kılıç, bu bölümün uyuşmazlık durumlarında delil niteliği taşıdığını vurguladı. İşlem esnasında dikkatli olunması ve işlem tamamlandıktan sonra dekontların saklanması gerektiğini dile getirdi.

Tüketicilerin, hesaplarına gelen şüpheli işlemlerde bankayla iletişime geçmeleri gerektiğini vurgulayan Kılıç, gönderenin kim olduğu ve havalenin amacının doğrulanmasının önemine işaret etti.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç eft havale EFT- Havale işlemleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler banka Para atm dikkat samsun haber ekonomi gündem haber