Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Volkan Erken: Övgülere Değil Çözüme İhtiyaç Var

TAKİP ET

Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Volkan Erken, Öğretmenler Günü'nde hiçbir resmi programlara katılmadıklarını belirterek, "Övgülere değil, çözüme ihtiyaç var "dedi. 

Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Volkan Erken, Öğretmenler Günü'nde eğitimcilerin birçok sorunla boğuştuğuna dikkati çekti. Erken, tepki olarak Samsun'da Öğretmenler Günü kutlama etkinliklerine katılmadıklarını söyledi. 

ERKEN SERT KONUŞTU 

"Övgü değil, çözüme ihtiyaç var "diyen Erken, "Öğretmenlerin çalışma koşullarını ağırlaştırdılar. Mesleki alanlarındaki söz hakkını gasp ettiler. Anayasal bir hak olan güvenceli istihdamı çiğneyerek kadrolu/sözleşmeli/ücretli diye ayrıştırdılar. Yetmedi- öğretmenleri Saray’ın talimatı ve yandaş sendikaların oluruyla hazırlanan ÖMK denilen garabetle uydurulmuş yeni unvanlarla bölmeye giriştiler. Bir teneffüs arasında hazırlanabilecek basitlikte olan bu kanunla öğretmenlerin uzmanlıklarını, diplomalarını, emeklerini, meslekteki kıdemlerini görmezden geldiler. Öğretmenleri geçinemez, eve boynu bükük sınıfa ise düşünceli biçimde girer hale getirdiler. Yaşanabilir bir emeklilik hayalini çaldılar; liyakatsizce atanan yandaş yöneticilerin mobbingleriyle bunalttılar, yine liyakatsiz mülki amirler arasında öğretmen azarlamayı adeta bir geleneğe dönüştürdüler. Biz hakkımızı aradığımızda “trol” deyip, “çapulcu” deyip hedef gösterdiler, öğretmenlerin Başöğretmenlerinin kendilerine emanet ettiği öğrencilerine çağdaş, laik ve adil bir eğitim verebilmesini engellediler ve şimdi bugün utanmadan takiyye yapacak, öğretmenliğin kutsallığından bahsedecekler "diye konuştu. 

Zekeriya FIRAT