Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz: 'Çanakkale ruhunu aşılamayı sürdüreceğiz'

TAKİP ET

Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz, "Bilinsin ki Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan eğitimciler olarak, müfredatta azaltılsa da çıkarılsa da Çanakkale ruhunu evlatlarımıza aşılamaya devam edeceğiz "dedi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz, Çanakkale destanının yıldönümünde yazılı mesaj yayınladı. Gündüz, "Tek yürek olarak, ülkesini canını hiçe sayarak koruyan Türk halkı, Çanakkale'de dünyaya, bağımsızlığı ve yurdunun bir karış toprağı söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını vermiştir "dedi. 

'ÇANAKKALE RUHU HER ZAMAN YAŞAYACAK'

Gündüz, "Ancak son zamanlarda bu zaferin önemi göz ardı edilmekte, Mustafa Kemal’siz bir Çanakkale yaratılmak ve ulus bilincini aşılayan bu kahramanlık destanı önemsizleştirilmek istenmektedir. MEB’in müfredat değişikliği ile Kut’ül-Amare’yi “zafer” Çanakkale’yi ise bir “cephe” olarak ifade etmesi bunun göstergesidir. Bilinsin ki Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan eğitimciler olarak, müfredatta azaltılsa da çıkarılsa da Çanakkale ruhunu evlatlarımıza aşılamaya devam edeceğiz "dedi.