Eğitim Sen'den LGS Tepkisi 

TAKİP ET

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Ersin Gür, Liselere Geçiş Sınavı ile öğrencilerin psikolojik olarak baskı altına alındığını belirterek, "Öğrencilerimiz tarifi imkansız stres yaşıyorlar "dedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na(KESK) bağlı Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Ersin Gür, Liselere Geçiş Sınavı'nı(LGS) eleştirdi. Gür, "Eğitimde ısrarla sürdürülen yarışa ve rekabete dayanan seçmeci  eğitim sistemi, yapılan merkezi sınavlarla milyonlarca çocuğumuzu başarılı ve başarısız şeklinde ayrıştırmakta onların en güzel çağlarında mutsuz ve başarısız ilan etmektedir "dedi. 

EĞİTİMDE 
EŞİTSİZLİKLER VAR 

Gür, "Ortaöğretime yönelik okulları  nitelikli ve  niteliksiz diye ayrıştıran bakanlık,  öğrencilerimizin eğitim yaşamında çok önemli bir dönemecinde,  telafisi olmayan bir merkezi  sınav ile çocuklarımızın psikolojik  baskı ve stres yaşamalarına  neden olmaktadır. Öğrenciler arasındaki sınıfsal eşitsizliği derinleştiren, özel okulları avantajlı kılan, eğitimin niteliğinin düşmesine neden olan politikaların çocukların ve öğrencilerimizin geleceğini bu denli belirlemesi kabul edilemez. Hiç bir öğrencilerimizin  istemediği bir okula gitmek zorunda kalmadığı bir yerleştirme sistemi üzerinde çalışılmalıdır.

Eğitim Sen olarak eğitimin kamusal, bilimsel, laik, demokratik ve nitelikli bir şekilde örgütlenmesi, eğitim öğretim ortamlarının var olan eşitsizlikleri giderecek şekilde yapılandırılmasını savunuyoruz "dedi.