Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Ersin Gür: Yeni Öğretmenlik Kanunu Mağdur Ediyor 

TAKİP ET

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Ersin Gür,  yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmenleri mağdur ettiğini belirterek, "Kanunun yarattığı ayrımcılık ve eşitsizliğe son verilmelidir "dedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim Sen Samsun Şubesi'nin Başkanı Ersin Gür ve yönetim kurulu üyeleri, yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Yeni kanunun öğretmenlerin sorunlarını katladığını belirten Gür, öğretmenlerin tedirgin ve huzursuz olduğunu vurguladı. 

TALEPLERİ 
GÜNDEME TAŞIDILAR 

Gür, "Türkiye'de aynı işi yaptıkları halde farklı statü ve maaş kaleminde çalışmak zorunda kalan, bu kadar farklı ve dengesiz ücretlendirme uygulaması yapılan ikinci bir meslek grubu bulunmamaktadır. Eğitim emekçilerinin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren ve eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran Öğretmenlik  Meslek  Kanunu   sonrasında, aynı işi yapan öğretmenler arasında ciddi ücret eşitsizlikleri ortaya çıkmıştır. Kamu çalışanlarının yıllardır gerçeği yansıtmayan enflasyon oranları üzerinden yoksullaştırılması karşısında   en düşük  kamu çalışanı maaşı sendikaların belirlediği yoksulluk sınırı üzerinde belirlenmelidir.

Eğitim emekçilerin,  farklı statü ve çalıştırma biçimlerinden kaynaklı mevcut ücret farkları, derece ve kademe gibi kriterler dikkate alınarak ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesi doğrultusunda yeniden düzenlenmeli , farklı esnek güvencesiz çalıştırma biçimlerine son verilmeli, (özel sektör dahil olmak üzere)  kadrolu güvenceli bir çalışma statüsüne kavuşturulmalıdır.

Yıllardır toplu sözleşme masasında enflasyon oranında zamların ötesine geçemeyen her yıl hak kayıplarımızın daha da arttığı, hayat pahalılığı karşısında daha da fakirleştiğimiz bir orta oyunu yandaş sendika ile iktidar arasında sürekli oynanmaktadır. 4688 sayılı sahte sendika yasasıyla kamu çalışanlarının sorunlarının çözülmesi mümkün değildir. İlk kurulduğumuz yıldan bugüne hep savunduğumuz grevli ve toplu sözleşmeli bir yasa talebimiz artarak devam etmektedir "ifadelerini kullandı. 

Zekeriya FIRAT