Eğitim Sen'den o protokole tepki

TAKİP ET

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Topaloğlu, İl Müftlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitimde işbirliği yapmayı öngören protokole tepki gösterdi. 

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve İl Müftüsü Seyfullah Çakır arasında eğitimde işbirliği yapmayı öngören protokole yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. 

TAKİP EDİYORUZ 

Topaloğlu, "Milli Eğitim Şura’sında alınan bir karar ile anaokullarında 4-6 yaş öğrencilerine din eğitimi verilmesi karar altına alınmıştır. Bu karar hemen tüm il müftülükleri ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından hayata geçirilmekte ve protokoller imzalanmaktadır. Bu protokolün Samsun’da da yapılmış olduğunu görmekteyiz. Öncelikle şunu ifade etmek isteriz ki, anaokulu öğretmenlerimiz milli manevi ahlaki, insani ve kültürel değerleri öğrencilerine aktaracak yeterliliklere kesinlikle sahiplerdir. Bunun için il müftülüğünün sürece müdahil olmasına gerek yoktur. Bu konuda ısrarcı olunmasını iyi niyetle bağdaştırmamız söz konusu değildir. 
Okul yönetimlerinin ders seçimleriyle ilgili çalışmalarını yakından takip ediyoruz, ilgili yönetmeliğe uygun davranmayan yetkilileri uyarıyor, öğrenci ve velilerimizin haklarının her süreçte takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz "dedi. Emin ÇEKİÇ