Eğitimcilerden Meslek Kanunu teklifi tepkisi

TAKİP ET

Eğitim Sen Samsun Şubesi üyeleri, TBMM'ye sunulan yeni meslek kanunu teklifine tepki gösterdi. Eğitimciler, "Haklarımızı ve taleplerimizi yok sayan meslek kanununu istemiyoruz "sloganları attı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na(KESK) bağlı Eğitim Sen Samsun Şubesi üyeleri, öğretmenler için hazırlanıp TBMM'ye sunulan meslek kanunu teklifini protesto etti. 

SORUNLAR YARATACAK 

İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi'nde eylem yapan eğitimciler adına konuşan Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, "Öncelikle öğretmenlik mesleği bir kariyer mesleği değil bir ihtisas mesleğidir ve bu ne bu nedenle öğretmenlik mesleğinin doğasına uygun olmayan ve işlevi ile örtüşmeyen uzman öğretmen ve başöğretmen kademelerinin mesleğimizi ayrıştırarak ciddi sorunlar üreteceğini görmek gerekir. Öğretmen sıfatını elde etmek öğretmenlik mesleğinin tüm gereklerini yerine getirmek için yeterlidir "dedi. 

SORUNLAR DAĞ GİBİ 

Topaloğlu açıklamasında şunları kaydetti; "Kamusal bir hizmet olan eğitimin temel ilkeleri nitelikli, eşit, ücretsiz, düzenli, sürekli ve kapsayıcı olmasını gerektirir. Irk, dil, din, cinsiyet, sosyoekonomik yapının öğrencinin eğitimini etkilememesi tek bir öğrencinin dahi 'mağdur' edilmemesi anlamına gelir. Eşitlik yoksa, eşit, nitelikli, kamusal eğitim koşulları sağlanamıyorsa eğitimin bir hak değil, ayrıcalık haline gelir. 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk yarısında iktidar ve MEB tarafından yapılan yasal düzenlemeler, yönetmelik değişiklikleri ve uygulamalar toplumun büyük bölümünü tedirgin etmiştir. " Tolgahan ÇAĞLAR