Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan Enflasyon ve Faiz Açıklaması

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında Orta Vadeli Program ve reform gündeminin yanı sıra kartlı ödeme sistemi TROY'un kamu öncülüğünde yaygınlaştırılmasına karar verildi. Enflasyonla mücadele, para ve maliye politikalarının etkin bir şekilde uygulandığı belirtilen toplantıda, yapısal reform çalışmalarının hızla devam ettiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), toplandı ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Toplantıda, enflasyonla mücadele, para ve maliye politikalarının etkin bir şekilde uygulandığı belirtildi. Ayrıca, yapısal reform çalışmalarının hızla devam ettiği ifade edildi.

EKK'da yapılan yazılı açıklamaya göre, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı dengeli ve sürdürülebilir büyüme hedefi doğrultusunda enflasyonu düşürmeye, kamu maliyesini güçlendirmeye, ithalata bağımlılığı azaltmaya ve cari açıkta kalıcı düşüş sağlamaya yönelik politikalar uygulanmaya devam ediyor.

Toplantıda TROY'a ilişkin son dönem gelişmeleri de ele alındı. TROY'un kullanımındaki düzenli artışa dikkat çekilerek, "Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacaktır" denildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) takvimlendirilmiş yapısal reform alanlarında gelinen son durumu ele aldı. Açıklamaya göre; afetlerle mücadeleden yeşil ve dijital dönüşüme, fiyat istikrarından kamu maliyesine, iş ve yatırım ortamından yüksek katma değerli üretim ve ihracata, enerjiden ulaştırmaya, işgücü piyasalarından sosyal güvenlik sistemine kadar tüm öncelikli alanlarda atılan adımlar "belirtilen takvim çerçevesinde" ilerliyor.

Sermaye piyasalarının derinliği ve etkinliğinin artırılmasına yönelik finansal okuryazarlığı artırmaya yönelik çalışmaların paylaşıldığı toplantıda, bireysel tasarrufların etkin kullanılması ve tasarruf oranlarının artırılması amaçlanıyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun değerlendirmelerine göre, Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri (YTAK) programı önemli bir ilgi gördü ve önümüzdeki dönemde güçlendirilerek sürdürülecek.

Tasarrufların toplumun yararına kullanılması için bankalara verilmesi planlanan Toplumsal Yatırım Notu çalışmaları da EKK tarafından ele alındı. Başkan Cevdet Yılmaz'ın liderliğindeki kurul, bu çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Ekonomi EKK Yatırım gündem haber