Ekrem İmamoğlu: 'Gençler iktidarı tıpış tıpış evine yollayacak'

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu millete öyle hizmet edeceğiz ki; çocuklarımızı, gençlerimizi öyle mutlu edeceğiz ki. Sevgili gençler, kendilerine gülmeyi, eğlenmeyi unutturan bu iktidarı ne yapacak? Tıpış tıpış evine yollayacak. 14 Mayıs'ta cümle aleme, ahlaklı, prensipli, halkın yararına nasıl iş yapılır, herkese gösterelim" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Samsun'da konuştu. Ekrem İmamoğlu, mitingde şunları söyledi: 

"19 Mayıs'ı erken kutlayan bir Samsun var bugün. Samsunspor'un şampiyonluğunu kutluyorum. Samsun benim zihnimde gençlik demek. Samsun 19 Mayıs demek, Mustafa Kemal Atatürk demek. Atatürk, Anadolu'nun kaderini sırtlamış zorlu bir yolculuğa çıkmıştı. Gelecek güzel günlerin yüksek umudu içindeydi ve herkesten çok kime güveniyordu? Elbette milletine ama özellikle gençlere güveniyordu. Özgürlüğün değerini en iyi gençler bilir. Bu ülkede büyük ve önemli işler yapmak isteyen herkes, gençlere güvenmek zorundadır. Gençlere saygı göstermek zorundadır. Gençlere eşit ve adil fırsatlar yaratmak zorundadır.

DEMOKRASİ BAYRAMI YAŞANACAK

Ne yazık ki son 21 yılda gençler öteleşti. Gençler fikirlerine saygı duyulduğu ortamları görmedi. Festivalleri, konserleri yasaklandı. Üniversiteler baskı altında tutuldu. Tweet attılar gözaltına alındılar. Bize gülmeyi unutturdular ama biz sizi güldüreceğiz, bu milletin yüzünü gülümseteceğiz. Ya Allah aşkına bu millet suratı asık insanlardan bıkmadı mı? Bıktı. Bu millet döver gibi söver gibi konuşanlardan bıkmadı mı? Bıktı. Bu millet vatandaşına parmak gösterip böyle fırçalar gibi konuşanlardan bıkmadı mı? Bıktı. Sevgili gençler, kendilerine gülmeyi, eğlenmeyi unutturan bu iktidarı ne yapacak? Tıpış tıpış evine yollayacak. 14 Mayıs'ta ne olacak? Sandıklar açıldığında demokrasi bayramı başlayacak. 13'üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçeceğiz hep birlikte."

İLK TURDA BİTECEK Mİ BU İŞ

"Hiç endişe etmeyin bunlar bir sürü safsata uyduruyorlar. Her işimize köstek olan bu hükümete rağmen bu kadar iş yapıyorsak, şu iktidarı bize verin de bir görün. Bu millete öyle hizmet edeceğiz ki. Çocuklarımızı, gençlerimizi öyle mutlu edeceğiz ki. Cümle aleme, ahlaklı, prensipli, halkın yararına nasıl iş yapılır, herkese gösterelim. Onlara tek tek projeleri gösterirken bize oy veren, vermeyeni de ayırt etmeden yapacağız. Bu fırsatı Millet İttifakı'na vermeye hazır mıyız? Verecek miyiz? İlk turda bitecek mi bu iş? Harika."

DÜNYANIN BAŞKA DERDİ YOK, SİZİNLE UĞRAŞACAK

"Yedi düvel, 14 Mayıs'ı bekliyormuş. Yapma ya. Dünya toplanmış, konuşmuş, bunlara karşıymış. Bak sen ya. Dünyanın başka derdi yok, sizinle uğraşacak. Ekonomiyi batırdılar, işsizliği, enflasyonu patlattılar. Bu ülkenin pırıl pırıl gençlerini mülakat adı altında ezdirdiniz. Torpilli yakınlarınızı en güzel makamlara getirdiniz, sözde dernekleriniz, vakıflarınız milletin vergilerini geçim kaynağı yaptı. Yahu siz gidince memleket güzelleşecek, huzur gelecek, bereket gelecek, bolluk gelecek. İnsanın insanı sevdiği, insanın insana kulluk ettiği değil, insanın insana saygı duyduğu bir dönem gelecek."

YORULMUŞ, YIPRANMIŞ İKTİDARI GÖNDERME ZAMANI GELMİŞTİR

"Bu yorulmuş, yıpranmış iktidarı gönderme zamanı gelmiştir. 14 Mayıs'ta sizlerin iradesiyle bu gerçekleşecek. Hep birlikte her arkadaşımızı bir daha arayacağız. Oy kullanmaya gidiyor musun? Kalplerdeki buzları eritmek için hazır olun insanlarla konuşun, sandıkta görev alın sandık günü kimseyi yalnız bırakmayın. Oy kullandığınız okullardan ayrılmayın ve mutlaka ve mutlaka ellerinizde canım Türk bayraklarıyla 14 Mayıs'ı demokrasi bayramına dönüştürün. Buna hazır mıyız Samsun. Samsun kazanıyoruz. Hep birlikte kazanıyoruz." N. Alper CABBAR