Ekrem İmamoğlu Özal'ı Anma Törenine Katıldı

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 31'inci yıldönümü anma törenlerine katılarak Özal ailesine taziyelerini iletti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın vefatının 31'inci yıldönümü münasebetiyle düzenlenen anma törenine katıldı. Tören, İstanbul'un Topkapı semtinde bulunan Anıt Mezar'da gerçekleşti. Anma törenine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk ve Turgut Özal'ın ailesi de katıldı.

Tören, Turgut Özal'ın özgeçmişinin okunması ve saygı duruşu ile başladı, ardından okunan dualarla son buldu. İmamoğlu, tören sonrasında Özal ailesine başsağlığı dileklerini iletti ve onların yanında olduğunu gösterdi.

Resmi törenin ardından İmamoğlu, beraberindeki heyetle birlikte İBB tarafından 2023 yılında tamamlanan '8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal Anı Mekânı'nı ziyaret etti. Heyet, burada Özal'ın fotoğraflarının ve kişisel eşyalarının sergilendiği müze bölümünü inceledi.

İmamoğlu, Turgut Özal Platformu tarafından düzenlenen panelde kısa bir konuşma yaparak Özal'la olan çocukluk anılarını ve onun Türkiye tarihindeki önemini vurguladı. İmamoğlu, Özal'ın Türkiye için önemli katkılarda bulunduğunu ve ülkeyi modernleşme yolunda ileriye taşıdığını ifade etti.

Anma günü, İmamoğlu'nun Turgut Özal'ı minnetle anması ve gelecek nesillere hoşgörü ve birlik içinde yaşamanın önemini vurgulamasıyla sona erdi. İmamoğlu, Türkiye'nin hoşgörü ülkesi olma durumunda olduğunu ve herkesin birbirini saygı ve minnetle anması gerektiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ekrem İmamoğlu Turgut Özal Samsun Haber Haber