Elazığ'da Maden Ocağında Göçük Meydana Geldi; 3 İşçi Toprak Altında Kaldı

TAKİP ET

Erzincan'da yaşanan altın madeni faciasının ardından Elazığ'da bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük sonucu 3 işçi toprak altında kaldı. Elazığ Valisi Ömer Toraman, 1 işçinin kurtarıldığını ve diğer 3 işçi için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. AFAD ve UMKE gibi ekipler olay yerine sevk edildi.

Gelişmeleri canlı yayında paylaşan Vali Toraman, "Krom madeninde göçük yaşandı. 4 işçiden 2'si kurtarıldı. Kurtarılan işçinin durumu iyi. 2 işçinin göçük altından çıkartılması için çalışmalar devam ediyor." dedi.

AFAD da konuyla ilgili açıklama yaparak, "Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydana gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisi göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 1 maden işçisi kurtarılmış; 2 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Erzincan'daki altın madeni faciasının ardından Türkiye'de bir maden kazası daha yaşanması, maden güvenliği konusundaki endişeleri artırmış durumda. Olayın detayları ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili gelişmeler bekleniyor.

Erzincanda yaşanan altın madeni faciası Elazığda bir maden ocağında göçük AFAD