Elbistan'da 7 Bin Personel Enkazı Kaldırıyor 

TAKİP ET

Depremin vurduğu Elbistan'da İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Trabzon ve Samsun Büyükşehir ile Melikgazi Belediyelerine ait iş makinelerinin ve 7 bin personelin enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

'Asrın felaketi' olarak nitelenen depremlerin ikincisinin merkez üssü Elbistan'a İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ilçede enkaz kaldırma çalışmaları ve konteyner kentlerin kurulumunun hızla devam ettiğini söyledi.

HASAR TESPİT 
ÇALIŞMALARI BİTTİ 

Elbistan'daki çalışmaları koordine eden Vali Çiçek, ilçede enkazların kaldırılması için Trabzon ve Samsun Büyükşehir ile Melikgazi Belediyelerine ait iş makinelerinin ve 7 bin personelin görev yaptığını belirtti.

Hayatın normale dönmesi için enkaz kaldırma çalışmalarının önemli olduğunu ifade eden Çiçek, "Günlük 20 enkaz kaldırıyorken bugün itibarıyla ekiplerimiz, 60 enkaz kaldırmaya başladı. 24 saat esasına göre bir dakika bile durmadan enkazların temizlenmesi devam ediyor. Hasar tespit çalışmaları ilçe merkezinde tamamlandı "dedi. 

AA