Elon Musk'ın Kararıyla SpaceX, Taşınıyor!

TAKİP ET

Elon Musk'ın şok kararıyla popüler uzay şirketi SpaceX, Texas eyaletine taşınıyor. İşte detaylar...

Popüler girişimci Elon Musk, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, SpaceX şirketini Texas eyaletine taşıma kararı aldığını duyurdu. Son gelişmelere göre, Musk'ın bu kararının arkasında, şirketin bulunduğu Delaware eyaletinde alınan olumsuz mahkeme kararı olduğu ortaya çıktı. Musk, Delaware'deki şirket sahiplerine, hızla başka eyaletlere taşınmalarını tavsiye etmişti.

Elon Musk'ın diğer şirketi Tesla'nın kazandığı devasa gelirle ilgili yaşanan sorunlar da bu kararın alınmasında etkili oldu. Bazı yatırımcılar, Musk'ın 56 milyar dolarlık kazancını aşırı yüksek bulmuş ve mahkeme kararı için başvuruda bulunmuştu. Ancak Delaware yargıçları, Musk'ı haksız buldu ve bu yüksek kazancı onaylamadı. Musk ise, bu parayı gezegenlerarası, tüm insanlığa fayda sağlayacak projeler için kullanacağını savundu.

Girişimcinin X platformunda açtığı ankette %87 oranında olumlu geri dönüş almasıyla birlikte Musk, SpaceX yönetim kuruluyla bu kararı paylaşacak ve oylama yapacak. Eğer oylamadan evet kararı çıkarsa, SpaceX resmi olarak bir Teksas şirketi olacak. Geçtiğimiz hafta Musk'ın diğer şirketi olan Neuralink de Delaware'den Nevada'ya taşınmıştı.

Bu ani kararla birlikte, uzay endüstrisinin önemli oyuncularından biri olan SpaceX'in merkezi artık Texas'ta olabilir.

elon musk spacex