Emekli Bayram İkramiyesi 3 Bin Liraya Çıkarıldı: Resmi Gazete'de Yayımlandı!

TAKİP ET

Türkiye'deki emeklilere müjde! Emekli bayram ikramiyesi 3 bin liraya çıkarıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile Ramazan ve Kurban Bayramları'nda ödenen ikramiye tutarı yüzde 50 artırılarak emeklilere 3 bin lira olarak belirlendi. İşte, ikramiyeden kimlerin faydalanacağı ve ne zaman ödeneceği ile ilgili detaylar.

Türkiye'de emeklilere verilen bayram ikramiyesi miktarı, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile 3 bin liraya yükseltildi.

Yargı Paketi kapsamında yapılan düzenleme ile Ramazan ve Kurban Bayramları'nda verilen ikramiye tutarı, önceki miktar olan 2 bin liradan yüzde 50 artırılarak emeklilere 3 bin lira olarak belirlendi.
Emeklilere yapılan bu artış, bayram sevincini daha da artırırken, özellikle Ramazan Bayramı'na yaklaşan tarihte emeklilere ekonomik bir destek sağlayacak.

Bayram ikramiyesinin ne zaman hesaplara yatacağı ise merak konusu oldu. Bu yılki Ramazan Bayramı'nın ilk günü 10 Nisan tarihine denk gelirken, emekli bayram ikramiyelerinin genellikle bayramdan önceki hafta hesaplara geçtiği biliniyor. Nisan ayının ilk haftasında SSK ve Bağkur kapsamındaki tüm emeklilere bayram ikramiyelerinin yatması bekleniyor.

Bayram ikramiyesinden kimlerin faydalanacağı ise Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri yararlanacak.

emekli emekli bayram ikramiyesi 8. Yargı Paketi resmi gazete ekonomi samsunhaber haber sondakikahaber gündem