Emekli İkramiyeleri Yattı

TAKİP ET

2024 "Emekliler Yılı" olarak ilan edilirken, emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,5'lik zam ve bayram ikramiyelerindeki artışla Türkiye'deki 16 milyon emeklinin yüzü güldü. En düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltilirken, bayram ikramiyeleri de 3 bin liraya çıkarıldı. Ödemeler bugün başladı!

Türkiye genelinde 16 milyon emeklinin yüzünü güldürecek haberler peş peşe geldi. 2024, "Emekliler Yılı" olarak ilan edilirken, emekli maaşlarına yapılan zam ve bayram ikramiyelerindeki artış, emeklilerin mali durumuna önemli bir iyileştirme sağladı.

2024 yılının başlangıcında, emekliler için maaş zammı oranı, beklenenin üzerinde bir artışla yüzde 49,5 olarak belirlendi. Bu oran, enflasyon farkının da üzerinde bir iyileştirme anlamına geliyor. Yapılan bu artışla birlikte, ocak ayından itibaren en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltildi, emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi hedeflendi.

Bunun yanı sıra, emeklilere her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda verilen bayram ikramiyeleri de artırıldı. Daha önce 2 bin lira olan ikramiye tutarı, yüzde 50'lik bir artışla 3 bin liraya çıkarıldı. Böylece her emekli, 2024 yılı içinde toplam 6 bin lira ikramiye alacak.

emekli emekli maaşı emekli ikramiyesi samsunsamsun haber ekonomi emekliler yılı