Emekli Maaş Promosyonları Dolandırıcılara Yeni Av Sahası Oldu

TAKİP ET

Emekli maaşlarına eklenen promosyon artışları ve bayram tatili dolandırıcılar için yeni bir fırsat haline geldi. Sahte linklerle "Banka promosyonu arttırdı" ve "maaşınızı evinize kadar getiriyoruz" gibi vaatler sunarak emeklileri hedef alan dolandırıcılar, bilişim uzmanları tarafından uyarılıyor. Emekliler, özellikle sosyal medya ve SMS yoluyla gelen şüpheli linklere karşı dikkatli olmaları konusunda tekrar tekrar uyarılıyor.

Emekli maaşlarında yaşanan promosyon artışı ve ardından gelen bayram tatili dolandırıcıları için yeni bir fırsat haline geldi.

Dolandırıcılar, "Banka promosyonu arttırdı" ve "maaşınızı evinize kadar getiriyoruz" gibi çeşitli vaatlerle, emeklilere gönderdikleri sahte linkler aracılığıyla dolandırıcılık yapıyor.

Konya Teknik Üniversitesi'nden Bilişim Uzmanı Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci, emeklileri bu tür mesajlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Küçükbezirci, hiçbir bankanın kişisel bilgilerin güncellenmesi için link göndermeyeceğini ve güvenilir olmayan sitelere itibar edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Ayrıca, banka ve sosyal medya hesapları gibi kişisel bilgilere erişimi olan linklerin tehlikelerine dikkat çekiyor.

Özellikle emeklilerin ve yaşlıların, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı daha bilinçli olmaları ve şüpheli durumlarda genç aile üyelerinden yardım almaları öneriliyor.

Emekli Maaş Promosyonları Dolandırıcılara Yeni Av Sahası Oldu emekli Emeklilere yapılacak promosyon ödemeleri dolandırıcılık samsun haber