Emeklilere Neden Zam Yapılmadı? Bakan Şimşek Açıkladı: "İzin Veremezdik"

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında emeklilere neden zam yapılmadığını açıkladı. Şimşek, "Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" diyerek bu kararın arkasındaki nedeni belirtti.

31 Mart yerel seçimleri öncesi emeklilerin zam beklentisi karşılıksız kalmış ve bu durum seçim sonuçlarını etkilemişti. Peki, emeklilere neden zam yapılmadı? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

"Buna izin veremezdik" diyen Şimşek, "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti. Böyle bir adım atmak, gelecek nesilleri ipotek altına almak anlamına gelirdi. Buna izin veremezdik" şeklinde konuştu.

Türkiye'de en düşük emekli maaşı 10 bin lira seviyesinde bulunuyor. Ancak seçimler öncesinde 5 ila 7 bin lira arasında bir zam beklentisi oluşmuştu. Hükümet ise emeklilere zam için temmuz ayını işaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde katıldığı bir mitingde emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, muhalefetin verdiği zam sözlerinin gerçekleştirilemeyeceğini ifade etmişti. Erdoğan, "Ülkenin tüm yatırımlarını durdursak, eğitim veya sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak, kamu görevlilerine maaş vermesek bile karşılayamıyoruz" demişti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verileriyle birlikte, memur ve emeklilerinin zam oranı belirlenmişti. SGK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak, şubat ve mart aylarındaki enflasyon farkları toplamı yüzde 15,06 olarak açıklanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı şimşek emeklilere neden zam yapılmadığını açıkladı Emeklilere Neden Zam Yapılmadı? Bakan Şimşek Açıkladı: İzin Veremezdik Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekonomi samsun haber