Emeklilere Yeni Düzenleme Yolda: Bölgesel Destek Geliyor! En Düşük Emekli Maaşı Alanlar...

TAKİP ET

Milyonlarca emekli, temmuz ayında yapılacak olan 6 aylık enflasyon bazlı artışla ilgili bekleyişini sürdürürken, yeni düzenlemeyle ilgili bazı detaylar netleşmeye başladı. AK Parti yetkilileri, emeklilere bölgesel farklılıklara dayalı desteklerin geleceğini belirtiyor. Peki, en düşük emekli maaşı için yeni bir formül geliştiriliyor mu?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, aylıklarındaki iyileştirmenin ne olacağını merak ederken, temmuz ayı öncesinde emekli maaşlarına zam yapılmayacağı öne sürülüyor. Ancak, temmuz ayında yapılacak olan 6 aylık dönem bazlı artış önem arz ediyor. Yeni başlatılan çalışmaya ilişkin bazı ayrıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı.

Kulis bilgilerine göre, en düşük emekli maaşı alanlara yönelik destek için yeni bir formül üzerinde çalışılıyor. Bu çerçevede, Aile Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışma söz konusu. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olan emeklilere, 'bölgesel destek' adı altında sosyal yardımların yapılması planlanıyor.

CNN Türk'ün aktardığına göre, çalışma kapsamında en düşük emekli maaşı 10 bin lira olan emeklilere destek sağlanacak. Bu destek, nakdi olarak yakıt, doğalgaz, elektrik, su ve gıda yardımlarını içerebilir. Verilecek destek, bölgelerin ihtiyaçlarına göre belirlenecek.

AK Partili kaynaklar, büyükşehirlerdeki barınma sorununa da dikkat çekiyor. Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayan emeklilere kira yardımı üzerinde çalışıldığını ifade ediyor.

Emeklilere hane bazlı ek gelir desteği sağlanması kapsamında, bütçenin Aile Bakanlığı sosyal yardımlar fonundan karşılanması planlanıyor. Ancak, düzenlemeden yararlanacak emeklilerin belirli kriterlere uyması gerekecek. Bu kriterler arasında, emekli aylığı dışında başka bir gelire sahip olmamak, gelirin 10 bin TL'yi geçmemesi ve kira gelirine sahip olmak bulunuyor.

Henüz çalışmanın sona ermediği belirtiliyor. Kriterlerin netleştirilmesi ve ardından kabine toplantısında sunulması bekleniyor. Yasal düzenleme içinse çalışmanın Meclis'e gönderilmesi planlanıyor.

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi Emeklilere Yeni Düzenleme Yolda emekilere Bölgesel Destek Geliyor En Düşük Emekli Maaşı Alanlar yeni düzenleme ak parti yetkilileri temmuz ayı ekonomi emekliler samsun haber gündem haber