Emeklilere Yeni Düzenleme Yolda! İstedikleri Zammı Alamayanlara Destek Geliyor

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Emekliler Yılı" çerçevesinde milyonlarca emekliye yönelik kapsamlı destek planlarını açıkladı. Su faturalarında indirim, ücretsiz toplu taşıma, ve kamu tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi 7 alanda emeklilere destek verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edilmesinin ardından 16 milyona yakın emekliye yönelik yeni düzenlemeler için harekete geçti. İstedikleri zammı alamayan emeklilere moral olacak destek planları, yerel seçimler sonrasında Meclis gündemine taşınacak.

Yasa teklifi kapsamında planlanan 7 alanda destekler, emeklilerin sosyal hayata katılımını kolaylaştırmayı ve gelirlerini arttırmayı amaçlıyor. Çeşitli alanlarda ücretsiz hizmet ve maaş artışını içeren adımlar, emeklilere sağlanacak ayrıcalıkları içeriyor.

Su Faturaları ve Toplu Taşıma İndirimleri: Emekliler için yerel yönetimlerle protokoller yapılacak. Su faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma, belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi düzenlemeler için görüşmeler sürüyor.

Doğalgaz ve Elektrik Faturalarında İndirim: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yapılan protokolle düşük maaşlı emekliler de dahil olmak üzere tüm emeklilerin doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim sağlanacak.

Uçak ve Tren Biletlerinde İndirim: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapılan hazırlıklar, emeklilere uçak ve tren biletlerinde indirim yapılmasını öngörüyor. Sosyal aktiviteler kapsamında müze ve ören yerlerine girişte de ayrıcalıklar sağlanacak.

Bu desteklerle birlikte, emeklilerin yaşam standartlarının artırılması ve ekonomik zorluklarla mücadele etmelerine yardımcı olması hedefleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emeklilik emeklilere destek zam Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni düzenleme samsunhaber ekonomi gündem haber