Emeklilerin promosyon ödeme tarihi açıklandı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak promosyon ödemelerinin 28 Mart itibarıyla hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Bakan Işıkhan, emekli promosyonlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kamu bankalarımız pazartesi gününden itibaren promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart'ta emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da AK Parti Kayseri mitinginde yaptığı konuşmada, kamu bankalarının bu yılki promosyon ödemelerini alınan emekli aylığına göre 8 bin ile 12 bin lira arasında belirlediğini belirtti. Diğer bankaların da benzer miktarlarda promosyon ödemeleri yapacağına inandığını vurguladı.

Önceki yıllarda olduğu gibi, emeklilere en düşük emekli maaşından başlayarak promosyon miktarı yeniden belirlenecek. 10 bin lira maaş alan bir emeklinin 8 bin lira promosyon alması öngörülürken, daha yüksek maaş alan emeklilere ise 12 bin lira promosyon ödenecek.

emekli ekonomi recep tayyip erdoğan vedat ışıkhan promosyon maaş emekli maaşı