En Özel Babalar Günü Hediyesi Nasıl Seçilir?

TAKİP ET

Babalar günü için en güzel ve en özel hediyeleri seçerken mutlaka babanızın yaşı, ilgi alanı ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hediye seçimi yapılmalıdır. Yaşı genç olan babalar için alınacak hediyeler ile orta yaşlardaki babalar için alınacak hediyeler aynı değildir. Bu durum farklı ilgi alanlarını paylaşan babalar için geçerli olur. Babanız eğer sosyal aktivitelerden hoşlanıyorsa ve oyunsever bir babanız varsa babanız için oyun konsolu alınabilir. Bu durum orta yaşlarda ki oyun sevmeyen babalar için geçerli değildir. Her babanın zevki, tarzı ve ilgi alanları farklılık gösterir. 

Diğer kriterler arasında olan ihtiyaçlar, göz önünde bulundurulması gerekir. Her çocuk babasının ihtiyacına yönelik uygun olan hediyeleri seçmelidir. Babanızın neyi sevip neyi sevmediğini ve neye ihtiyacı olup  olmadığını göz önünde bulundurarak babanız için en güzel hediyeyi seçilebilirsiniz. Babanız için ihtiyacı olan ve sevdiği bir hediyeyi alırsanız mutlu olup aldığınız hediyeyi büyük bir beğeniyle karşılayacaktır. 

Çocukluk döneminden beri tüm kahrımızı çeken, bizleri konfor ve refah içinde büyütmek için durmadan çalışan babalarımızın mutlu etmek boynumuzun borcudur. Hayatımız boyunca babamıza olan sevgimizi ve saygımızı ifade etmekte biraz zorlanırız. Babaları en mutlu edecek ve sevindirecek cümle, seni seviyorum cümlesidir. Bu sözleri söylerken yanında ise küçük bir hediye vermek babamızı daha mutlu edecektir. 

İlk kez baba olacak olan baba adaylarına, en güzel babalar günü hediyesi arıyorsanız eğer en tatlı fikirlerden bir tanesi, çekilmiş fotoğraflardan hediye yapmak olacaktır. Yapılan bu hediye baba adaylarına çok mutlu edecektir. Fotoğrafın yanında ise bebek ve baba hakkında güzel bir mektup yazarak babalar gününü daha duygusal bir hale getirebilirsiniz. 

Klasik giyinmeyi seven bir babanız varsa ve işadamı ise genellikle saat, kemer ve cüzdan tercih edilebilir. Evrak işleriyle ilgilenen bir babaya sahipseniz eğer babanıza evrak çantası alarak babanızı şaşırtabilirsiniz. Hediye verirken yanına güzel bir not yazmayı da unutmamanız gerekir. Parfüm sıkmayı ve bakımı seven bir babanız varsa eğer parfüm seçeneklerine de göz atabilirsiniz. 

Erkeklere çiçek alınmaz algısını ortadan kaldırarak, babanız için hediyenin yanında bir buket çiçek alıp babana da daha fazla şaşırtabilirsiniz. Bahçeyle uğraşmayı seven bir babanız varsa saksı çiçeği alarak, her suladığında size hatırlayacak bir anı yaratabilirsiniz. El yapımı şeklinde babalar günü hediyesi tasarlamak istiyorsanız eğer, sevdiği aksesuar ve giysi gibi ürünler kullanarak bir kutu oluşturup hediye şöleni yapabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Hediye Türleri 

Şık ve klasik giyinmeyi seven bir babaya sahipseniz eğer takım elbise ve ayakkabı sürprizi yapabilirsiniz. Babanızın seveceği renklerde bir takım elbise alarak onu mutlu edebilirsiniz. Takım elbise renkleri genellikle siyah ve lacivert olarak tercih edilse bile farklı renkler tercih tercih ederek farklı kombinler yapabilirsiniz. Lacivert pantolon ile beyaz ve yeşil bir ceket kombine yaparak babanıza farklı bir tarz oluşturabilirsiniz. 

Tüm babaların seveceği hediyeler arasında olan saat, en garanti hediyeler arasındadır. Tüm babaların seveceği ve mutlu olacağı bu hediyeyi zorlanmadan seçebilirsiniz. Klasik tarzlarda giyinen babanız varsa eğer demir kordona sahip saat seçebilir ve spor giyinen babanız varsa eğer deri kordonlu saat ile babanıza mutlu edebilirsiniz. 

Yapılan araştırmalara göre babaların en çok almayı sevdikleri hediyelerin başında teknolojik ürünler geldiği bilinir. Teknolojik aletlerin başında televizyon, cep telefonu, fotoğraf makinesi, gibi çeşitler yer alır. Teknolojik ürünleri seven bir babaya sahipseniz eğer son zamanların en popüler cep telefonu modelleri arasında olan Samsung a32 model cep telefonunu alarak babanızı şaşırtabilirsiniz. 

Cüzdan ve kartlık babaların çok sık kullandığı aksesuarlar arasındadır. Babanıza özel renklerde ve desende bir cüzdan seçerek babanızı mutlu edebilirsiniz. Genellikle cüzdan yerine kartlık kullanmayı daha fazla tercih eden babalar için, babanıza özel bir kartlık tercih edebilirsiniz. 

Babalar gününe özel cüzdanlı aksesuar setleri, baba ve çocuk tişört kombinleri, parfümler, traş setleri, bardaklar, kol saatleri babanız için muhteşem hediye fikirleri arasındadır. Bilgisayar başında çok fazla zaman geçiren bir babanız varsa eğer, beraber fotoğrafınızın oldu bir fotoğraf baskılı mousepad hediye edebilirsiniz. 

Ülkemizdeki babaların hafta sonları genellikle halı saha maçına giderek geçer. Halı saha maçına gitmeyi sevmeyen aynı zamanda spor yapmayı seven babanız varsa eğer, eşofman takımı alabilirsiniz. futbol oynayan babanız varsa krampon, şort, tişört ve basketbol oynuyorsa eğer basketbol şortu gibi sportif hediyeler tercih edebilirsiniz. Bu hediye fikirlere aynı zamanda babanıza daha çok spor yapmak için motive edecektir. 

Bakım yapmayı seven ve cilt bakımı ürünleri kullanmadan dışarı çıkmayan babanız için traş losyonu, traş seti ve bakım ya hediye edebilirsiniz. Sakal ve bıyık traşını kendisi yapan bir babanız varsa eğer, tarak ve makas kombini yaparak güzel bir hediye kutusu tercihinde bulunabilirsiniz.

Babalar Günü İçin Duygusal Hediye Fikirleri Nelerdir?

Babalar günü hediyesi hakkında garanti bir fikir almak isterseniz eğer, tabiki babanız için atıştırmalık sepeti hazırlayabilirsiniz. Kendini ellerinizle yemek yapabilir ve babanıza güzel bir sofra hazırlayabilirsiniz. Mutlu ve keyifli bir sabah geçirmek için hazırladığınız kahvaltıyı babanıza özel bir tabakla sunabilirsiniz. Kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz özel tabakları yapmak için seramik boya ve boya fırçası ihtiyacınız olan malzemeler arasındadır. Tabağı dilediğiniz renklerde boyayarak istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Teknoloji tutkunu babalar için en iyi seçenekler arasında olan ve son zamanların en popüler cep telefonu modelleri arasında bulunan Samsung a52 cep telefonunu alıp ve koruyucu kılıfın üzerine kendinizin ve babanızın resmini baskı yaptırarak, babanıza hem maddi hemde manevi bir hediye almış olursunuz. 

İçerisinde beraber çekildiğiniz fotoğraf ile sunacağınız bir dekoratif çerçeve ile babanıza duygusal anlar yaşatabilirsiniz. Kahve tutkunu bir babanız varsa eğer, fotoğraf baskılı bir kupa bardak tercih edebilirsiniz. Böylelikle babanız her kahve içtiğinde sizi hatırlayacak ve gülümseyecektir. Kahve tutkunu babalara verilecek en güzel hediyelerden bir tanesi ise sevdiği kahve çeşidinin yanında bardak ve çikolata gibi atıştırmalıkların olduğu bir kutu hazırlayabilirsiniz. 

Yemek yapmayı ve mutfakta zaman geçirmeyi seven bir babanız varsa eğer, genellikle babalar gününe özel yazılarla baskılanmış bir mutfak önlüğü alabilirsiniz. Bu hediye hem babanızı şaşırtacak hem de aldığınız hediyeyi eğlenceli bir hale getireceksiniz. Babanızın duygularını harekete geçirerek, babanız için en güzel ve en özel duygusal hediye çeşitlerini inceleyebilirsiniz. 

Genel olarak aktif iş hayatına sahip babalar, sıkça kaleme ihtiyaç duyarlar. Babanıza özel isminin yazıldığı bir kalem hazırlayarak babanızı mutlu edebilirsiniz. Sadece kalemle babalar gününü bitirmek istemiyorsanız eğer ve babanızı yoğun iş temposundan kurtarmak için, babanızla başbaşa planladığınız bir tatil ile muhteşem anılar biriktirebilir böylece hem kendinizi hem de babanızı ödüllendirirsiniz.

Babalar genellikle duygularını saklamayı tercih eder. Duygularını saklamak istemeyen veya saklayamayan babaların ise gözleri hemen doluverir. Duygulu babalarımız için seçilebilecek bir çok duygusal hediye çeşitleri vardır. Duygusal hediyelerden en sık tercih edilen hediye çeşitleri genellikle fotoğraflarla ve yazılarla hazırlanan hediyelerdir. Hediyenin içinde anıların gizlendiği ve her bakıldığı zaman babanız ile yan yanaymış gibi hissettiren bu duygusal hediyeler arasında fotoğraflarını çerçeveleri, fotoğraflı kupa bardak, defter setleri, fotoğrafta duvar saatleri duygusal hediyeler arasındadır.