Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Nelerdir?

TAKİP ET

Endüstriyel mutfaklar çok sayıda çalışanın görev yaptığı büyük işletmeler için yüksek kapasite ve teknoloji ile oluşturulmuş mutfaklardır.  Endüstriyel mutlak ekipmanları uzun ömürlü ve dayanıklı malzemelerden yapılır.

Endüstriyel mutfak ürünleri süreklilik nedeniyle gelişmiş ekipmanlardan meydana gelir. Paslanmaz çelikten üretilen bu ekipmanlar profesyonel ve uzun ömürlüdür. Çalışan sayısı fazla, yapılacak iş de çok olduğu için bu ekipmanlar geniş bir alana yayılır.

Bu ekipmanlar bir yemeğin hazırlanmasından servis edilmesine kadar tüm süreçte görev alır. Bu nedenle her aşama için görev de farklı olur.

Hazırlık Süreci Endüstriyel Mutfak Ekipmanları

Endüstriyel mutfak ürünleri hazırlık sürecinden kullanılmaya başlar. Bu ekipmanların temel görevi ürünlerin doğru şekilde pişirilmesidir. Hamur işlerinin yapıldığı alanlarda hamur açma ve yoğurma makinesi ile hamur karıştırma makinesi kullanılır.

Sebze ve meyvelerde doğrama, parçalama, soyma işlemleri için dilimleme ve şekillendirme makineleri kullanılır ve bu makineler özel başlıklara sahiptir. Tavuk ve balık gibi et ürünleri için kıyma makinesi, doğrayıcı ve parçalayıcı ekipman ve et dövücü ekipmanlar tercih edilir. Endüstriyel mutfak ekipmanları içinde hazırlık ekipmanları önemlidir.

Pişirme Süreci Endüstriyel Mutfak Ekipmanları

Hazırlık aşamasında hazır hale getirilen malzemelerin pişirilmesinde farklı endüstriyel mutfak malzemeleri görev alır.  Hamur işlerinde hamur pişirici ve yüksek maliyetli olarak tercih edecekseniz akıllı fırınlar tercih edilir.

Özel alanlarda endüstriyel ocak, kızartma makinesi, ızgaralar ve kaynatma kazanları da pişirme sürecinde kullanılmaktadır. Bu ekipmanlar mutfağın enerji kaynağı ve temel ihtiyaçlarına göre tasarlanır ve montaj da özenli bir şekilde tamamlanır.

Servis Süreci Endüstriyel Mutfak Ekipmanları

Endüstriyel mutfak firmaları servis aşamasında kullanılan farklı ekipmanlar da üretir. Benmari ısıtıcısı pişirilen yemeklerin sıcak kalmasını sağlar. Salatalar için de soğutucu salat barlar kullanılabilir. Aynı zamanda hazırlanan yiyeceklerin servis edilebilmesi için özel taşıma araçlar ve servis tepsileri tercih edilebilir. Ek olarak bu araçlarda çatal, bıçak, bardak ve kaşıklar için farklı bölümler yer alır.

Servis Sonrası Endüstriyel Mutfak Ekipmanları

Hazırlanan, pişirilen ve servis edilen ürünlerin daha sonra hijyenik kalması, korunması ve saklanabilmesi için farklı endüstriyel mutfak ürünleri kullanılır. Bu ekipmanlar endüstriyel bulaşık makinesi ve kurutma makinesi olarak öne çıkar.  Aynı zamanda ürünlerin özel olarak saklanması için özel tasarım mutfak dolapları kullanılır.

Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Fiyatları

Endüstriyel mutfaklar için her aşamada farklı ekipmanlar kullanılması gerekir.   Ekipman maliyeti de tamamen sizlerin ihtiyacınıza göre değişir. Bu nedenle ihtiyaçlardan sonra endüstriyel mutfak ekipmanları fiyatları hakkında bilgi alınabilir.

Endüstriyel mutfaklar uzun ömürlüdür ancak düzenli bakımları yapılmalıdır. Aynı zamanda bir arıza halinde orijinal parça değişimi gerçekleştirilmelidir. Endüstriyel mutfaklar kurarken çalışan durumu ve ihtiyaçlar dikkate alınmalıdır. Endüstriyel mutfak fiyatları tamamen projeye göre değişiklik gösterir.