Enerji Bakanı: Erzincan'daki Heyelan Faciasında 400 Bin Kamyonluk Toprak Kütlesi Altında 9 İşçi Aranıyor

TAKİP ET

Erzincan İliç'te meydana gelen altın madeni sahasındaki heyelan faciasında 400 bin kamyonluk dev bir toprak kütlesi altında kalan 9 işçiyi bulma çalışmaları devam ediyor. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, bölgedeki heyelan tehlikesine rağmen dikkatli bir şekilde yürütülen arama faaliyetlerini açıkladı. Heyelan alanında 10 milyon metreküplük toprak kütlesi bulunuyor. Faciaya ilişkin başlatılan soruşturma sürerken gözaltına alınan şüpheli sayısı 8'e yükseldi.

Erzincan İliç'te bulunan altın madeni sahasındaki heyelan faciasında, 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçi kayboldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, olay yerinde yaptığı açıklamada, heyelan alanında dev bir toprak kütlesi bulunduğunu ve 400 bin kamyonluk bir kütlenin söz konusu olduğunu belirtti. Bayraktar, bölgedeki heyelan tehlikesine rağmen dikkatli bir şekilde yürütülen arama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Heyelan bölgesinde 10 milyon metreküplük bir toprak kütlesi olduğu ifade edilirken, bu büyüklükteki kütlenin kaldırılması için 400 bin kamyona ihtiyaç olduğu belirtildi.

Çalışmalarda sondalama yöntemiyle toprak altındaki işçilere ulaşmaya çalışılırken, gece saatlerinde aydınlatma kuleleriyle bölge aydınlatılıyor.

Arama-kurtarma çalışmalarının yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor. Maden ocağını işleten şirket yetkililerinden 8 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında yakalanan şüphelilerden birinin yabancı uyruklu olduğu öğrenildi. Facianın hukuki boyutuyla ilgili olarak sorumluların yargı önüne çıkarılacağı ve hesap vereceği vurgulandı.