Enerji Verimliliği İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

TAKİP ET

Günümüzde her şirket için enerji verimliliği konusunun artık daha fazla önem taşıdığını açıkça ifade edebiliriz. En genel hatları ile bu kavramı ‘üretim ya da hizmetin daha az enerji tüketimiyle gerçekleştirilmesi’ olarak açıklamak mümkündür. Bu konu derinlemesine araştırıldığında ne kadar önemli olduğu ve sağladığı faydalar da gün yüzüne çıkıyor. Sadece enerji verimliliği ile % 80 gibi çok yüksek oranlarda bir enerji tasarrufu yapmanın mümkün olduğunu belirtebiliriz. Dolayısıyla üretim ya da hizmetlerinde yüksek düzeyde enerji tüketimi yapan şirketler için konu daha da fazla önem taşıyor.

Yüksek verimli ekipmanların kullanımı ile enerji verimliliğini sağlamak mümkün olabiliyor. Uzun vadede kullanılan bu ekipmanlar zaten kendi kendini finanse etmiş oluyor. Çünkü kullanılan enerji oranının düşmesi, bu gider için daha az bütçe ayırmak anlamına geliyor. Sonuç olarak firmaların sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmaları da kolaylaşıyor diyebiliriz. Konunun daha genel bir çerçevede ele alınabilmesi için enerji verimliliğinin kazanımlarını gözden geçirmekte fayda olacaktır.

Enerji Verimliliğinin Faydaları Neler?

Enerji giderlerinin % 80 dolaylarında azalmasını sağlar

Mevcut ekipmanın enerji verimliliği sunan ekipmanla maliyetsiz olarak yenilenmesini sağlar

Devletten hibe krediler alma şansı bulunur

Tükenebilir olan enerji kaynakları daha verimli bir şekilde kullanılır

Doğaya karbon salınımı azalır ve şirketlerin karbon ayak izi de azalmış olur

Şirketlerin sosyal sorumluluk profillerine önemli bir katkıda bulunur

Ekipmanların bakım maliyetlerinin düşürülmesi sağlanır

Yukarıda sıralanan bu faydalar en fazla ön plana çıkanlardır. Tüm bunlarla birlikte enerji verimliliğinin kazandırdığı çok daha farklı kazanımların olduğunu da göz ardı etmemek gerekir.

Bu noktada akıllara takılan soru, enerji verimliliği için ne yapmak nereye başvurmak gerektiği oluyor. Uzun araştırmalar ile zaman kaybetmek yerine siz de Enerjisa internet sitesine uğrayabilirsiniz. Bu konuda her türlü bilgiye en kolay şekilde ulaşmakla birlikte şirketinizin enerji verimliliği için uygun bir aday olup olmadığının analiz edilmesini de sağlayabilirsiniz. Sitede bu konuda basit bir test bulunuyor. Testi tamamlamanız durumunda uygun aday olup olmadığının hemen anlaşılması sağlanacaktır. Enerji tüketimini azaltarak şirketinizin geleceğine de yatırım yapmış olacağınızı unutmayın.