Engelli Adaylara Destek: Samsun'da E-KPSS Sürecinde Psikolojik Seminerler

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarını engelli bireylerin hayatını iyileştirmek için sürdürmeye devam ediyor. Engelli Hizmetleri Birimi tarafından düzenlenen ücretsiz E-KPSS kursunda sınava girecek adaylara yönelik psikolojik destek seminerleri düzenleniyor.

Engelli bireylerin eşit fırsatlara erişimini sağlamak ve istihdam olanaklarını artırmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, ücretsiz E-KPSS kursu yoğun ilgi görüyor. Program, engelli bireylerin öğrenme ihtiyaçlarına ve sınav stratejilerine odaklanarak bireysel gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Canik Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen kurslar, engel türlerine göre gruplandırılarak haftanın dört günü eğitim sunuyor.

28 Nisan'da gerçekleştirilecek sınav öncesi adaylara, sınav stresi ve kaygıyla başa çıkabilmeleri için belirli periyotlarda psikolojik destek seminerleri veriliyor. Uzman psikologlar tarafından sunulan seminerlerde, adaylara duygu durumlarıyla ilgili farkındalık kazandırılarak stres ve kaygı gibi durumlarla nasıl başa çıkabilecekleri anlatılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Birim Sorumlusu Çağla Yücel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Engelli bireylerimizin sosyal hayata katılımlarını, adaptasyonlarını ve istihdamlarını desteklemek amacıyla E-KPSS kurslarımız hızla devam ediyor. Şu anda 53 öğrencimiz bulunuyor ve sınava kadar sürecek olan kurslarımızla onların yanındayız. Sınava hazırlık sürecinde öğrencilerimize psikolojik destek sağlayarak, en iyi performanslarını sergilemelerine yardımcı oluyoruz. Engelli bireylerimizin her türlü ihtiyacını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Engelli Adaylara Destek samsun Samsunda E-KPSS Sürecinde Psikolojik Seminerler Samsun Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimi E-KPSS kursunda sınava girecek adaylara yönelik psikolojik destek samsun haber eğitim gündem haber