Engelli bireylere tekerlekli sandalye

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tekerlekli sandalye talebinde bulunan engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı. Engelli vatandaşlar ve aileleri büyük mutluluk yaşadı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Çözüm Merkezi'ne müracaat ederek çocukları için tekerlekli sandalye talebinde bulunan ailelerin taleplerini karşıladı. Tekerlekli sandalyeler, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda engelli bireylere teslim edildi. Engelli vatandaşlar ve aileleri büyük mutluluk yaşadı. 

ÇÖZÜM MERKEZİ'NE BAŞVURDULAR

Atakum ilçesi Atatepe Mahallesi’nde yaşayan 42 yaşındaki bedensel engelli Recep Yıldırım, tekerlekli sandalye verilmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu belirtti. Anne Mevlüde Yıldırım, "Bir yakınımızın verdiği tekerlekli sandalyeyi yıllarca kullandık. Ancak eskiyip, bazı parçalarında hasar oluşunca kullanılamaz duruma geldi. Bende bunun üzerine Çözüm Merkezi'ne müracaatta bulundum. Bize tekerlekli sandalye gönderdi, teşekkür ederiz" dedi. 

Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan iki engelli çocuk annesi Sevim Şahin ise, "Tekerlekli sandalye benim ve oğlumun eli ayağı. Her yere onunla gitmek zorundayız. Hızla talebimize karşılık verdiler" diye konuştu. 

Diğer yandan Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde; akülü ve manuel tekerlekli sandalye, kanadyen baston, volker, görme engelliler için beyaz baston gibi medikal malzeme yardımları yapılıyor.