Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 28 Nisanda

TAKİP ET

ÖSYM tarafından düzenlenecek Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS) için geri sayım başladı! 28 Nisan Pazar günü yapılacak sınav, 115 bin adayı aynı heyecanla bekliyor. Gözler sınavın ardından açıklanacak sonuçlarda olacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), bu hafta sonu Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS) düzenleyecek. 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan sınava 115 bin adayın katılması bekleniyor.

ÖSYM Başkanı Profesör Bayram Ali Ersoy, yapmış olduğu açıklamada, EKPSS'nin 81 ilde 97 sınav merkezinde gerçekleştirileceğini belirtti. Ersoy, sınava başvuran aday sayısının 115 bin 146 olduğunu ve bu adaylardan 68 bin 922'sinin sınav görevi alacağını bildirdi.

Engelli adaylar için ayrı soru kitapçıkları hazırlandı

Başkan Ersoy, adaylara, engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun çoktan seçmeli testler uygulanacağını ve sınavın 4 bin 507 aday için işitme-1, 20 bin 487 aday için zihinsel engelli, 90 bin 152 aday için ise genel-görme-işitme 2 testinden oluşacağını açıkladı. Ayrıca, öğrenim düzeyleri ve engel gruplarına göre ayrı soru kitapçıkları hazırlandığını belirtti.

Sınav sonuçları 23 Mayıs'ta açıklanacak

EKPSS'nin 28 Nisan Pazar günü saat 10.15'te başlayacağını ve sınav sonuçlarının 23 Mayıs'ta ilan edileceğini dile getiren Ersoy, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 4 yıl boyunca geçerli olacağını vurguladı.

İki ayrı elektronik sınav da düzenlenecek

ÖSYM'nin hafta sonu ayrıca iki elektronik sınav daha düzenleyeceğini açıklayan Ersoy, cumartesi günü e-YDS/4 İngilizce ve pazar günü e-YDS 2024/5 İspanyolca/İtalyanca sınavlarının Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da toplam 63 sınav salonunda gerçekleştirileceğini belirtti.

ÖSYM Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 2024-EKPSS