Engelli oğlunun hayat hikayesi

TAKİP ET

Engelli oğlunun hayatını kaleme alan Şair Yazar Bedriye Yazgan, 'Aşk Olsun Hayat, Değdi mi?' isimli kitabını tanıttı. Anne Yazdan, kitabın en büyük hayalinin bu zorlu hayatın bir diziye veya filme çevrilmesi istedi.

Bedensel engelli oğlu Vahit Sonay Yazgan'ın mücadele dolu hayat hikayesini kaleme alan yazar anne Bedriye Yazgan, oğlu ile birlikte yaşadığı acıyı, sevinci, üzüntüyü ve mutluluğu 'Aşk Olsun Hayat, Değdi mi?' adlı kitabında ölümsüzleştirdi.

72 yaşındaki Bedriye Yazgan, Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'ndeki düzenlediği imza gününde kitapseverlere kitabını tanıttı.

'OĞLUMUN HAYAT HİKAYESİNİN FİLME ÇEVRİLMESİNİ İSTİYORUM'

Oğlunun çocukken büyük bir ateşli havale geçirerek menenjit olduğunu, yüzde yüz bedensel engelli olarak hayatına devam ettiğini kaydeden anne Bebriye Yazgan, "Benim en büyük amacım bu kitabın insanlara rol model olmasıdır. En büyük hayalim ise bu zorlu hayatın bir diziye veya bir filme çevrilmesi istiyorum" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, "Kitaplar hem gelecek nesillere aktarabileceğimiz eserler hem de farkındalık oluşturabilmek adına güzel fırsatlar. Yazar Bedriye Yazgan, kitabında oğlu Vahit'in doğumu ile başlayan serüveni yaşadığı sorunları, sıkıntıları kitabında paylaşmış. Vahit'in yazdıkları oldukça anlamlı, manidar" diye konuştu.

İmza gününe Samsun Valiliği Hukuk Müşaviri Bahar Kaya, Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) Başkanı Ömer Umutlu, Dr.Naci Şen ve çok sayıda davetli katılım sağladı.