Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin en köklü reformlarına bu meclis imza atmıştır

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayan Meclis'in açılış konuşmasını gerçekleştiriyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"TBMM mili mücadele yollarından beri bu ülkenin her türlü meselenin çözümünde öncü bir rol üstlenmiştir bugün de gerek 27. dönem boyunca çıkarılan kanunlarda gerek halen genel kurul gündeminde bekleyen tekliflerle gerekse bundan sonra gündeme gelecek çalışmalarla meclisimizin tarihi misyonunu hakkıyla yerine getirdiğine, getireceğine inanıyorum. Meclisimizin seçim takvimine göre çalışmalarına ara vermeden önce pek çok kritik düzenlemeyi hayata geçirerek bu yasama yılını da en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Türkiye yaklaşık 8 ay sonra gideceği seçimlerde hem TBMM üyelerini hem de yürütmenin temsilcisini cumhurbaşkanını belirleyecek. Dünyanın ve ülkemizin gerçekten tarihi günler yaşadığı, dengelerin kökünden sarsıldığı siyasi ekonomik ve askeri güç merkezlerinin  oluştuğu bir dönemde bu seçimleri yapacağız. 27. dönem milletvekilleri olarak sizlerin üstlendiğiniz misyonun gereklerini başarıyla ifa etmiş bir kadro sıfatıyla milletimizin gönlündeki yerini aldığınıza inanıyorum. Meclisimize yaptığınız hizmetler için şimdiden her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 

Bir dönem ülkemize demokrasiyi bedel ödemediği için içselleştiremediği ithamları yöneltilirdi şimdi ise karşımızda son çeyrek asrın en iddialı demokrasi ve kalkınma programlarının ahdi altyapısını kurmuş bir TBMM var. Şimdi  karşımızda darbecilere direnerek milli  iradenin üstünlüğünü hiçbir tereddüte mahal bırakmayacak şekilde tescillemiş bir meclis var. Şimdi karşımızda her türlü tehdide rağmen temsilcisi olduğu milletin hakkını hukukunu menfaalerini can siperhane koruyan bir meclis var. 

Meclisimizin ve milletvekillerimizin zaman zaman maruz kaldıkları iftira derecesine varan saldırıların bir  sebebi de işte bu tablodur. Türkiye'yi  ısrarla müstemleke muamelesine maruz bırakmak, siyasi ve ekonomik olarak peykleri konumunda görmek isteyenler meclisimizin bu onurlu duruşundan da rahatsızdır. Ama biz kimin ne dediğine kimin ne istediğine değil milletimizin neye ihtiyacı olduğuna yasamasıyla yürütmesiyle yargısıyla birlikte istikametimizi çiziyor yolumuza devam ediyoruz. Cumhuriyet tarihinin en köklü reformlarına bu meclis imza atmıştır.  T24