Erdoğan: Filistin Desteğinde Bize Haksızlık Edildiğine İnanıyorum

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlim Yayma Vakfı Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Filistin'e sağlanan destek konusunda kendilerine haksızlık edildiğini belirtti ve Gazze'deki saldırılara dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Filistin'e sağlanan destek konusunda haksızlık edildiğine dikkat çekti. Erdoğan'ın konuşmasının büyük bir kısmını Gazze'deki saldırılara ayırarak, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana 32 binden fazla Filistinliyi katlettiğini vurguladı.

Erdoğan, "Yaklaşık 2 milyon insan evlerini terk etmek zorunda bırakıldı. Camiler, üniversiteler, okullar ve sivil yerleşim yerleri harabeye döndü. Gıda almak için sıra bekleyen masumların dahi öldürüldüğü bir barbarlıkla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, babasına hediye takdim etti.

Konuşmasında İslam aleminin Filistin halkına kardeşlik görevini yerine getiremediğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin Filistin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülke olduğunu vurgulayarak hükümetlerini eleştirenleri "kul hakkına giriyor" olarak niteledi. Ayrıca, 15 yıl önce "one minute" çıkışı yapan Erdoğan'ın bugün de aynı duruşu sergilediğini ve kendilerine haksızlık edildiğini belirtti.

"Hamas için terör örgütü ifadesini kullandırtamazlar" diyen Erdoğan, Amerika'ya yaptığı ilk seyahatte Hamas'ın terör örgütü olarak nitelendirilmesine karşı çıkarak, Türkiye'nin Hamas'ın direniş örgütü olduğuna inandığını ve liderleriyle net bir şekilde konuştuğunu ifade etti. Filistin davasına gönül verenlerin, birbirlerine ok atmak yerine bu zihniyetlere karşı mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan filistin gazze destek amerika hamas israil savaş açıklama samsunhaber gündem haber