Erdoğan: "Parçası 'kalorifer peteğine benziyor' diyen hazımsızlara rağmen uçağımız göklerle buluştu"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaan adlı yerli savaş uçağının ilk uçuşuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Parçası 'kalorifer peteğine benziyor' diyen hazımsızlara rağmen uçağımız göklerle buluştu" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yerli savaş uçağı Kaan'ın bu sabah gerçekleştirdiği ilk uçuşuyla ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin Afyonkarahisar mitinginde konuşan Erdoğan, Kaan'ın uçuş görüntülerini izletirken, bir gazetenin uçağın parçalarını eleştiren habere sert tepki gösterdi.

Erdoğan, "Parçası 'kalorifer peteğine benziyor' diyen hazımsızlara rağmen uçağımız göklerle buluştu" ifadelerini kullanarak, yerli savaş uçağının başarılı bir şekilde uçtuğunu vurguladı.

Konuşmasında Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişmeleri de değerlendiren Erdoğan, "Bugün Türk savunma sanayiinin gurur günlerinden birini daha yaşadık. Milli muharip uçağımız Kaan bu sabah ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Daha neler gelecek neler? İnsansız uçakları yaptık. Akıncı'yı yaptık. Daha durun bakalım neler gelecek neler? Kızılelma'yı yaptık. Bu Kızılelma F-16'nın taşıdığı bombayı taşıyor. Kaan aynı F-16 gibi" diye konuştu.

Muhalefetin eleştirilerine de sert yanıt veren Erdoğan, "Türkiye kendi 5. nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir aşamayı daha geride bıraktı. Ne demişlerdi? 'Yapamazlar.' Bu özgüven fukaralarına, parçası kalorifer peteğine benziyor diyen hazımsızlara, ilk andan itibaren Kaan projesini baltalamaya çalışan işbirlikçilere rağmen milli muharip uçağımız hamdolsun bugün göklerle buluştu" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Kaan'ın diğer testlerini süratle tamamlayarak, önümüzdeki dönemde savunma sanayisinde yeni müjdelerin verileceğini belirtti.

cumhurbaşkanı erdoğan KAAN Uçak teknoloji gündem haber